3 redenen om een app te bouwen

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone. Door de stijging van het aantal smartphones is ook het appgebruik explosief gestegen. Naast WhatsApp, Facebook en Instagram, zijn er erg veel verschillende apps die erg vaak gedownload worden. Op de gemiddelde smartphone staan er tientallen apps, apps worden dan ook vaker gebruik dan mobiele websites.

Extra kanaal

Als je een hebt shop hebt kan je een app gebruiken als extra verkoopkanaal. Door de producten in de app te weergeven en door de mogelijkheid te bieden om de producten via de app aan te schaffen, kan je ook via deze weg je producten verkopen. Het moet wel mogelijk zijn om het product, via de app in je winkelmandje te stoppen en af te rekenen.

Gemakkelijk te bereiken

Als een app eenmaal gedownload wordt, wordt deze opgeslagen op de telefoon van de gebruiker. De gebruiker download de app, omdat hij verwacht dat hij deze regelmatig nodig zal hebben en zodat de benodigde informatie altijd binnen handbereik is. Dit is niet alleen handig voor de gebruiker van de app, maar ook voor het bedrijf waarvan de app is. Een app zorgt er ook voor dat een bedrijf haar klanten goed kan bereiken, daarnaast worden de klantgegevens en het appgebruik opgeslagen zodat je meer inzicht kunt verkrijgen in de klanten.

Ook te gebruiken zonder internetbereik

Het voordeel van apps is, dat ze vaak ook zonder internetverbinding te gebruiken zijn. Niet iedereen heeft namelijk een internetabonnement op zijn mobiel, doordat de app ook zonder verbinding te gebruiken is, hebben deze bezoekers dan ook nog toegang tot de app. Op deze manier is alle benodigde informatie altijd en overal te verkrijgen, wat met een website niet zo is.

Een app kun je zo laten inrichten hoe je dat zelf wil, en altijd laten aanpassen. Om een app te laten maken heb je een app ontwikkelaar nodig, zij kunnen je dan adviseren over de voor en nadelen van een app en het kostenplaatje dat hierbij hoort.

Plaats als eerste een reactie