4 Manieren waarop je een woordenlijst kan gebruiken

woordenlijsten

Online vind je heel wat websites die woordenlijsten aanbieden. Deze woordenlijsten kan je op heel wat verschillende en handige manieren gebruiken. In dit artikel bekijken we dan ook even hoe ook jij gebruik kan maken van zo’n woordenlijst!

  1. Winnen met woordspelletjes dankzij een woordenlijst

Een eerste manier waarop een woordenlijst je kan helpen is met het winnen van Scrabble of andere woordspelletjes. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om woorden te verzinnen met bijvoorbeeld een Q of een Y. Daarom is het handig om zo’n woordenlijst bij de hand te hebben zodat jij snel een woord kan neerleggen dat jou heel wat punten oplevert.

Denk bijvoorbeeld aan een woordenlijst met de letter X. Hoeveel woorden met de letter X kan jij uit je hoofd opnoemen? Het is dan ook aan te raden om een woordenlijst te gebruiken wanneer je een spelletje Scrabble of Wordfeud speelt. De letter X heeft namelijk een waarde van 8 wat het een van de meest waardevolle letters in het spel maakt. Indien je de letter dan nog eens op een 3x woordwaarde of 3x letterwaardevakje kan leggen ziet het je helemaal mee!

2. Een woordenlijst om je schrijven te verbeteren

Ook kan je een woordenlijst gebruiken om beter te schrijven. Soms wil je namelijk woorden gebruiken die eenzelfde klank of eenzelfde opbouw hebben. Op die manier kan je dan ook makkelijk en snel woorden opzoeken in een woordenlijst.

3. Woordenlijsten om betere slogans te bedenken

Wanneer je de taak hebt om met een slogan op de proppen te komen kan het soms handig zijn om een woordenlijst bij de handen te hebben. Op die manier kan je woorden die rijmen of woorden met eenzelfde opbouw gebruiken om je slogan wat interessanter te maken.

4. Woordenlijsten helpen je om interessante woorden de leren

Deze woordenlijsten kan je eveneens gebruiken om nieuwe en interessante woorden te leren. Vooral woordenlijsten met letters zoals X, Q en Y zijn erg interessant om eens te bekijken. Hierin staan vaak zeldzame woorden waar je makkelijk indruk kan maken op je professor of collega’s op het werk.

woordenlijst

woordenlijst gebruiken

Waar kan je woordenlijsten vinden?

Er zijn heel wat websites waar je makkelijk en snel een woordenlijst kan opvragen. Toch is het zo dat je best een goede en betrouwbare website kiest die werk gestoken heeft in het aanleggen van de woordenlijsten. Maar al te vaak zien we namelijk dat deze woordenlijsten onvolledig zijn of spellingsfouten bevatten. Tip: bekijk deze website.

Kijk dus zeker na hoe lang de woordenlijsten zijn en welke woorden effectief zijn opgenomen in de woordenlijsten voor je een woordenlijst opslaat tussen je favorieten. Zorg er ook voor dat je een woordenlijst kiest die nog steeds wordt aangevuld gezien er ieder jaar meer en meer woorden bijkomen.

Plaats als eerste een reactie