5 gratis planning tools voor management

planning tools

Het plannen van projecten, het managen van het team: dit zijn allemaal werkzaamheden die komen kijken wanneer je bezig bent met een project. Toch is er ook een manier waarop je dit een stuk makkelijker kunt maken, namelijk een planning tool. Met een planning tool wordt alles overzichtelijk en heb je altijd een duidelijk overzicht van de vorderingen van een project. Weten wat je opties zijn? Hier vind je 5 gratis planning tools voor het managen van een project!

1: Avaza

Je kunt onder andere kiezen voor Avaza. Deze software heeft een aantal goede functies, waaronder taakbeheer, project planning, projecten bijhouden, urenregistratie, offertes maken en factureren. Een optie is het kosteloos uitproberen van deze software; 1 persoon krijgt toegang tot rooster/uitgaven en 1 persoon tot beheer/facturering en 1 persoon tot planning. Verder kun je 10 klanten opslaan, 5 facturen per maand versturen en heb je toegang tot de online kennisbank. Voor meer mogelijkheden en uitgebreide functies kun je voor een van de betaalde abonnementen kiezen. Je kunt dan meer facturen sturen, je hebt meer opslag en je krijgt extra toegang voor meer gebruikers.

2: TimeWax

De tweede optie is TimeWax. TimeWax is een goede project planning software waarmee je niet alleen beter inzicht hebt in projecten, maar projecten ook kunt versnellen vanwege de enorme tijdswinst die je maakt. TimeWax is een multi-platform oplossing voor het plannen en managen van projecten. De functies zijn een goede toevoeging en daarnaast fungeert TimeWax ook als een leidraad om de planning te verbeteren. De software integreert eenvoudig met de systemen die je al gebruikt, zoals Outlook, Teamleader of Jira. Van hoe meer functies je gebruik wilt maken, hoe handiger het is om een premium abonnement af te sluiten. TimeWax is voor ieder project de beste oplossing en is daarnaast ook zeer goed betaalbaar.

3: Flowlu

Flowlu is een cloudoplossing voor bedrijfsmanagement en projecten. Je kunt Flowlu zakelijk gebruiken dankzij de meer dan 10 tools die beschikbaar zijn. Denk hierbij aan project management, financieel management en CRM. Je kunt heel veel functies gebruiken wanneer je de project management tool inzet, zoals taakbeheer, rapportage, planning, volgen van projecten en urenregistratie. Het gratis abonnement biedt toegang tot twee gebruikers, een projectruimte, 1GB opslag en online support. Wanneer je meer gebruikers of opslag toe wilt voegen kun je een van de betaalde abonnementen afsluiten bij Flowlu. Ook zijn de betaalde abonnementen uitgerust met meer geavanceerde functies waar je optimaal gebruik van kunt maken.

management tools

Ontdek de verschillende management tools

4: Streamtime

Streamtime is een goede oplossing voor project management. Deze software is vooral bedoeld voor freelancers en creative teams die opdrachten aannemen voor klanten. De functies van Streamtime zijn onder andere taakbeheer, rapportage, project planning, offertes maken en facturen sturen. Dit is een goede software voor het plannen van je projecten en voor het creëren van een duidelijk overzicht. Het gratis abonnement biedt plek voor verschillende gebruikers, bescheiden opslag en verschillende ondersteuningsopties. Een betaalt abonnement breidt je mogelijkheden aanzienlijk uit en dit is dan ook beter dan de gratis versie.

5: ClickUp

De vijfde gratis optie voor projectplanning is ClickUp, een cloudoplossing die bekend staat als productiviteitssoftware. Wat houdt dit in? Individuelen en teams kunnen doelen stellen, taken beheren en taken onderverdelen. ClickUp heeft een aantal functies waarvan taakbeheer, samenwerking, rapportage en projecten volgen de voornaamste zijn. Het grote voordeel van ClickUp is dat je bij de gratis versie onbeperkt aantal gebruikers kunt toevoegen, onbeperkt aantal taken en 100 MB bestandsopslag. Wanneer je kiest voor de betaalde versie krijg je onbeperkte opslag, integraties met andere systemen die je team gebruikt, volledige rapportage en extra functies. Deze software is een goede manier om jouw project te managen.

Plaats als eerste een reactie