7 tips voor het ontwerpen van een perfect logo

ontwerpen logo tips

Het logo van je bedrijf is natuurlijk enorm belangrijk. Of je nu een professional inschakelt voor het laten ontwerpen van je logo of zelf aan de slag gaat, uiteindelijk is een perfect logo als resultaat het belangrijkste. Daarom geven wij in dit artikel 7 tips waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van jouw logo.

Tip 1. Tijdloos

Bij het ontwerpen van een logo is het belangrijk om niet te veel mee te gaan in de laatste design trends. Je wilt natuurlijk een logo (laten) ontwerpen dat over 5 jaar nog steeds even geschikt is als nu. Daarom kan je het beste voor een tijdloos ontwerp te gaan. 

Tip 2. Minder is meer

De uitspraak “less is more” gaat ook vaak op bij het ontwerpen van een logo. Simpele logo’s zijn gemakkelijk te herkennen. Door eenvoud zorg je dus voor meer herkenning.

Tip 3. Kleurgebruik

Het kiezen van de juiste kleuren voor je logo is enorm belangrijk. Kleuren stralen namelijk al direct iets uit. Zo stralen zwarte logo’s “klasse” uit en zien logos met de kleurencombinatie blauw en geel er direct “goedkoop” uit.

Tip 4. Slogan

Een goede slogan, ook wel tagline genoemd, kan de uitstraling van je logo enorm versterken. Heb je een goede tagline bedacht? Dan kan je die onder het logo zetten. Echter is dit geen noodzaak. Een duidelijk en krachtig logo hoeft niet persé een tagline te hebben.

tips ontwerpen perfect logo

Hoe ontwerp ik het perfecte logo?

Tip 5. Symbool

Veel mensen die een logo (laten) ontwerpen denken dat je altijd een symbool nodig hebt. Terwijl een goed woordmerk soms vele malen krachtiger is dan een logo met symbool. Bedankt of jij graag een symbool of liever gewoon een ijzersterk woordlogo wilt.

Tip 6. Lettertype

Voor een logo is het lettertype absoluut een van de belangrijkste elementen. Nog veel belangrijker dan het symbool. Het gebruikte lettertype moet het juiste uitstralen voor je bedrijf. Net als bij kleuren, stralen lettertypes iets uit. Zo straalt een vet lettertype iets goedkoops uit, terwijl een dunner lettertype vaak een stuk chiquer oogt.

Tip 7. Zelf ontwerpen of uitbesteden

Beschik jij over de vaardigheden om te werken met Adobe Illustrator? En ben je ook nog enorm creatief? Dan kan je zelf aan de slag met het ontwerpen van je logo. Toch adviseren wij in de meeste gevallen om een professional het logo van je bedrijf te laten ontwerpen. Hij of zij is dagelijks bezig met het ontwerpen van logo’s. Zo weet je zeker dat je een perfect logo ontvangt. Logo laten maken? Via 15eurologos.nl kan je direct een logo ontwerp aanvragen vanaf slechts €15!

Plaats als eerste een reactie