Adobe Illustrator voor beginners

Of je nu een art designer of gewoon een hobbyist bent, Adobe Illustrator is voor iedereen weggelegd. Toch zit het programma best wel ingewikkeld in elkaar. Met honderd verschillende knopjes en tools, kan je soms best wel even de weg kwijt raken. En daarom hebben we in dit artikel een aantal beginnerstips voor je op een rijtje gezet.

Wat is Illustrator?

Allereerst is het van belang te weten wat Illustrator eigenlijk is. Het is een programma van Adobe waarbij je illustraties kunt maken op je laptop of desktop. Je kunt het gewoonweg gebruiken of je gebruikt het ter aanvulling van bijvoorbeeld Photoshop. Je kunt met Illustrator brochures, flyers, maar ook ander soort illustraties maken.

Het fijne van het programma is, dat je met precisie kunt werken. Je kunt op deze manier hele nauwkeurige illustraties ontwikkelen. Een keerzijde van het programma is, dat je erg veel tijd kwijt bent en dat het soms erg complex kan zijn. Gebruik het dus enkel en alleen als het visuele aspect van groot belang is bij je project. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een logo. Kom je er echt niet uit? Dan is het volgen van een cursus Illustrator bij bijvoorbeeld www.learnit.nl een aanrader.

Een aantal tips

  1. Bekijk tutorials op Youtube: Menig Illustrator expert heeft het geleerd op Youtube. Hierop staan talloze tutorials waarbij je uitleg krijgt van echt designers. Ze leggen je vaak stap voor stap uit hoe het moet. En een voordeel is dat je het altijd even op pauze kunt zetten of terug kan spoelen.
  2. Neem de tijd: Ga alleen aan het werk met Illustrator als je er genoeg tijd voor hebt. Als je gehaast er aan moet werken, gaat het waarschijnlijk niet lukken. Het kost namelijk veel geduld.
  3. Volg een cursus: als je er niet uitkomt, volg dan een cursus. Dit kan online, maar je hebt ook in de bibliotheek vaak boeken liggen waarin Illustrator van voor toch achter wordt uitgelegd.

Plaats als eerste een reactie