Alles wat je nog niet wist over sim only

Veel mensen kiezen bij een nieuwe telefoon meteen voor een abonnement met toestel, maar de laatste jaren begint de sim only ook populair te worden. Dit artikel probeert je wat dingen bij te leren over sim only en de tarieven.

Sim only details

Sim only abonnementen zijn abonnementen zonder telefoon, dus als je een telefoon hebt die het nog prima waarvan het abonnement net is verlopen is het wellicht handig om een sim only abonnement te nemen. Dit abonnement is aanzienlijk goedkoper dan een normaal telefoonabonnement aangezien je geen toestelkosten betaald en vaak juist korting krijgt op de maandelijkse kosten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een los toestel te kopen bij je sim only abonnement(mits deze simlockvrij is). Echter krijg je dan niet de korting op het toestel die je bij een normaal abonnement zou krijgen. Ook zijn normale abonnementen net iets goedkoper dan sim only abonnementen, dit komt omdat je voor een lange termijn klant zal zijn en daardoor extra korting wordt gegeven. Dit is bij een sim only abonnement niet altijd het geval.

sim only abonnement

Het is in sommige gevallen handiger om een sim only abonnement af te sluiten.

Maandelijks opzegbaar

Veel mensen vinden het een groot nadeel dat telefoonabonnementen alleen op langdurige termijn beschikbaar zijn. Het is tegenwoordig gelukkig mogelijk om in enkele gevallen een maandelijks opzegbaar sim only abonnement af te sluiten. Het is wel zo dat je bij een maandelijks opzegbaar abonnement in de meeste gevallen duurder uit bent dan bij een 1 of 2 jaar durend abonnement. Er zijn genoeg mensen die het niet erg vinden om wat meer te betalen, als ze daardoor meer vrijheid krijgen. Ook als je weet dat je vaak in het buitenland bent of lang op vakantie gaat is het voor jou misschien handig om een maandelijks opzegbaar sim only abonnement af te sluiten.  Hopelijk heeft dit artikel je wat meer bijgeleerd over sim only abonnementen.

Plaats als eerste een reactie