De belangrijkste aandachtspunten bij een pakket versturen

Iedereen zal in zijn of haar leven op een bepaald ogenblik wel eens een pakket moeten versturen. Een pakket versturen lijkt in eerste instantie eigenlijk niet zo moeilijk te zijn, maar toch zijn er best wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Elk jaar opnieuw is het dan ook zo dat er heel wat pakketten niet (correct) worden afgeleverd omdat er aan een aantal eisen niet kon worden voldaan. In ieder geval, ben jij ook van plan om één of meerdere pakketten te versturen, maar wil je niets aan het toeval overlaten? Zorg er dan voor dat je, je eerst even uitgebreid verdiept in de informatie die je terug kan vinden hier op deze pagina. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten immers alvast even voor je op een rijtje gezet.

  • 1.) Zorg ervoor dat je pakket duidelijk is geadresseerd 

Het eerste aandachtspunt uit deze lijst lijkt voor de hand liggend, maar dat is het niet. Heel veel mensen slagen er namelijk toch nog altijd in om een pakket te versturen die niet goed is geadresseerd. Zorg er namelijk voor dat het altijd duidelijk is wie de afzender is en wie de bestemmeling. Vergeet ook zeker niet om jouw adresgegevens op het pakket te plaatsen. Mocht er onverhoopt iets fout zijn waardoor het pakket moet worden geretourneerd spreekt het namelijk voor zich dat de post wel moet weten waar het pakket precies heen moet worden gestuurd. Heel veel mensen plaatsen geen eigen adres met alle gevolgen van dien. 

  • 3.) Verwijder overbodige barcodes of andere elementen

Vaak wordt er bij een pakket versturen gebruik gemaakt van een doos welke voorheen al één of meerdere keren is gebruikt. Dat hoeft geen probleem te zijn, alleen kan het dat wel worden op het ogenblik dat het systeem van PostNL of het transportbedrijf gebruik gaat maken van de foutieve barcode(s). Wil je dus met andere woorden naar iemand een pakket versturen en wil je ervoor zorgen dat je echt met geen enkel probleem te maken zal krijgen? In dat geval is het altijd belangrijk om overbodige barcodes van de doos te verwijderen. Het is niet altijd nodig, maar het voorkomt dat je zal worden geconfronteerd met vervelende verrassingen. 

pakket versturen

  • 4.) Overweeg om een verzekering af te sluiten voor je pakket

Postdiensten en transportmaatschappijen stellen altijd alles in het werk om ervoor te zorgen dat ze jouw pakket bij de bestemmeling kunnen afleveren. Het spreekt echter voor zich dat het soms ook fout kan gaan. In het bijzonder voor pakketten die een grote waarde bevatten kan dat problematisch zijn en grote financiële verliezen opleveren. Omwille van die reden is het vaak interessant om bij een pakket versturen het afsluiten van een verzekering te overwegen. Vaak is dit mogelijk tegen een zeer scherpe prijs waardoor er je eigenlijk helemaal niets in de weg staat om je pakket met verzekering te versturen. 

  • 5.) Let goed op het gewicht van je pakket

Last but not least spreekt het voor zich dat je er ook altijd goed aan doet om grondig rekening te houden met het gewicht waar je pakket over mag beschikken. Omwille van deze reden wordt het aangeraden om altijd eerst je pakket volledig af te werken voordat je het gaat wegen. Koop dus niet op voorhand een label, want de kans bestaat altijd dat je dan kiest voor een verzendlabel die misschien helemaal niet geschikt is om jouw pakket te versturen.

Als je veel of grote pakketten verstuurt is een verzendplatform zoals KeenDelivery echt een must!

Plaats als eerste een reactie