De beste of goedkoopste internet provider kiezen in België

internetproviders

Voor de één is de prijs doorslaggevend, voor een ander datgene dat een provider aan extraatjes geeft, en voor een derde hoe vaak er storingen zijn, en hoe snel deze worden opgelost. Daarnaast is het vaak ook lastig om af te gaan op datgene dat andere klanten en vaak ook nog eens ex-klanten van een provider over deze provider zeggen. Er zijn overal weliswaar testen te vinden over de kwaliteit van de verschillende providers voor internet, er meestal wordt er ook wel een beste uitgekozen, maar het kan zomaar zijn dat jij hele slechte ervaringen hebt met deze beste provider. Natuurlijk, je kunt beter wel even om je heen kijken en navragen, als je een fantastisch aanbod van een nieuwe provider krijgt, want nieuw is immers onbekend, en je wilt geen kat in de zak kopen.

Jouw eigen ervaringen

Maar het allerbeste kan je naar je eigen ervaring kijken. Als jij tevreden bent, dan is het een goede provider. Overigens, als een provider alleen maar slechte reviews hebt, dan moet je daar natuurlijk geen abonnement afsluiten, want dat is natuurlijk vragen om problemen. Onze ervaring is dat bij alle aanbieders van internet en TV negatieve verhalen te vinden zijn, en positieve. De grote aanbieders, zoals de providers die in onze vergelijkingstools worden vergeleken, zijn allemaal goed te noemen. Ze bieden ongeveer dezelfde producten, hebben ongeveer hetzelfde technische niveau, en hebben zowel tevreden als ontevreden klanten. Ons advies, kies bekend, en ga niet naar een onbekende of nieuwe provider, maar ga naar een bedrijf die al een bekende naam is.

De beste provider in België?

Ben je tevreden, betaal je een goede prijs, krijg je precies datgene dat je wilt? Worden storingen altijd netjes en snel opgelost, staat de helpdesk je vriendelijk te woord? Dan ben je dus tevreden. Moet je bij één van deze vragen nee zeggen? Stap dan snel over naar een andere provider zoals Proximus, Scarlet of Orange.

De beste internet provider zoeken

De beste internet provider zoeken

Goedkoopste Belgische abonnement

Het goedkoopste abonnement, dat hangt natuurlijk grotendeels af van je eigen keuzes, en natuurlijk van de provider, of providers die je zelf kiest of al hebt gekozen. Kies je veel extra opties, neem je allemaal losse abonnementen bij de op het eerste oog, goedkoopste providers, en neem je abonnementen met veel belminuten en dergelijke, dan weten we haast wel zeker dat je niet het goedkoopste abonnement hebt afgesloten, maar het duurste.

Besparen met alles-in-1 in België

Wat we je in ieder geval al wel kunnen vertellen, heb je nog steeds losse abonnementen voor bijvoorbeeld internet, bellen, televisie kijken, mobiel internet en mobiel bellen, dan betaal je in in ieder geval veel te veel. Als je de abonnementen bij één provider zou combineren in één abonnement, dan zou je enkele tientallen Euro’s per maand kunnen besparen. Datzelfde is van toepassing op het aantal belminuten, het aantal GB’s dat je per maand kunt surfen met je mobieltje, en meer van dit soort dingen. Als je daar veel meer per maand betaald dan dat je daadwerkelijk verbruikt, dan betaal je ergens voor wat dus eigenlijk niet nodig is. Zinvol is altijd vooraf te kijken wat je precies nodig hebt. Het aantal minuten dat je wilt bellen, bel je alleen in Nederland of ook naar het buitenland, hoeveel GB surf je mobiel, en hoeveel thuis, en ga zo maar door. Kijk ook naar waarvoor je jouw televisie gebruikt. Steeds minder mensen kijken immers naar de TV, en steeds meer naar aanbieders als Netflix of Amazon. Bekijk dus goed goed, vooraf , wat je nodig hebt.

Kies het beste, of goedkoopste abonnement in België

Daarna, kan je het beste, bijvoorbeeld met onze vergelijkingstool, alle providers en alle aanbiedingen vergelijken. Daar kan je het goedkoopste abonnement uitkiezen, maar je kunt natuurlijk ook nog even kijken naar de ervaringen van anderen met die betreffende provider. Soms is immers goedkoop duurkoop. Laten we daarbij wel voorop stellen, dat tegenwoordig nagenoeg alle providers hetzelfde kunnen bieden, en dat er technisch gezien haast geen verschil is tussen alle aanbieders. Wel hoor je soms wat minder goede verhalen over de helpdesk en dergelijke. Maar, als dat niet belangrijk is voor je, kies dan gewoon en simpel het goedkoopste abonnement, nadat je er goed naar gekeken hebt dat je dan ook precies krijgt wat jij wilt.

Plaats als eerste een reactie