Ecommerce fulfilment

online winkelen

E-commerce en fulfilment hebben veel met elkaar te maken. E-commerce is de verzamelnaam voor de transacties die op digitale wijze worden afgehandeld. Denk daarbij aan de aankoop van een product in de webwinkel. Fulfilment gaat nog een stapje verder en heeft te maken met hele afhandelingsproces wat betreft digitale transacties. Beide zaken hebben in de afgelopen jaar een toevlucht genomen, doordat steeds meer consumenten online hun aankopen doen.

E-commerce groeide explosief met de komst van het wereldwijde web

E-commerce begon ooit in de jaren ’70 toen banken voor het eerst geld gingen uitwisselen via een onderling computernetwerk. Sindsdien is het gestaag toegenomen en kende het vooral een explosieve groei toen het wereldwijde web zijn intrede deed. Steeds meer mensen doen namelijk hun aankopen online, waardoor er in de fysieke winkels veel minder wordt verkocht. Veel winkels gaan dan failliet door de toename van E-commerce. Kijk alleen al maar naar het grote warenhuis V&D.

Fulfilment uitbesteden wanneer het bedrijf te groot wordt

E-commerce fulfilment is een onderdeel van de E-commerce. Dit is het gedeelte na de transactie op internet. Iemand heeft online een bestelling gedaan, waarna dit proces wordt afgehandeld. Eigenlijk het verwerken van goederen na transactie, oftewel het inslaan, opslaan, verzamelen, verpakken en verzenden van de goederen. Een bedrijf als bol.com is hier een mooi voorbeeld van. Fulfilment is als kleine ondernemer nog prima zelf te behappen, maar wanneer het bedrijf groter wordt kan dit het beste uitbesteed worden. Het vergt immers wel tijd om alles in het magazijn te sorteren, op te zoeken en te verpakken. De marge moet voldoende dekkend zijn wil je het fulfilment zelf blijven beheren.

online winkelen

Online winkelen is tegenwoordig niet meer weg te denken. Een bestelling online plaatsen is ook zeer eenvoudig te realiseren.

E-commerce fulfilment zal alleen maar toenemen

Ecommerce fulfilment is dan ook niet meer uit deze tijd weg te denken en zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Het bedient de gemak van de mens, die steeds sneller en makkelijk over zijn spullen wil beschikken. Het nadeel wat hieraan kleeft is dat veel fysieke winkels ten onder gaan en er leegstand optreed in centra van steden.

Plaats als eerste een reactie