Een eigen website starten

webdesign

Het opzetten van je eigen website is voor veel mensen een uitdaging. Echter hoef je geen ICT’er te zijn om je eigen website op te zetten. Je ziet het overigens steeds vaker dat jongeren al hun eigen webshop of blog oprichten. Voor een enkele wizkid resulteert dit in een populaire website, waarmee ze al op jonge leeftijd, goud geld kunnen verdienen. Het realiseren van zo’n groot succes is uitzonderlijk, maar het opzetten van een website niet. Een beetje Googlen en je vindt genoeg informatie en kennis om je eigen website te starten. Bovendien baart oefening kunst en wie weet groeit jouw website wel uit tot de nieuwe Facebook of Youtube.

Programmeren is niet nodig

Voor het opzetten van een website is het niet nodig om te kunnen programmeren, al denken veel mensen dat wel. Er zijn tal van voorgeprogrammeerde templates waarmee jij je website er professioneel uit kan laten zien. Echter begint het bij het kiezen van een content management systeem (CMS). Dit is eigenlijk een overkoepelende website die de gereedschappen voorziet voor het ontwerpen van jouw website. De meest gebruikte CMS is WordPress. Deze website wordt voornamelijk gebruikt, omdat deze kwalitatief goed en makkelijk te gebruiken is.

Eigen website

Om een eigen website te bouwen hoef je niet direct goed te kunnen programmeren.

Kies je domeinnaam

Vervolgens moet je bedenken wat voor een website je wilt maken en welke domeinnaam je daarvoor wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld kiest voor een receptenblog kan je mijnfavorieterecepten.nl nemen, mits deze natuurlijk niet al in gebruik is. Wees hier creatief in en gebruik een domeinnaam die pakkend is en direct verklaart waar jouw website over gaat.

Overigens kost het lanceren van een website wel geld, maar dit is slechts een klein bedrag per maand. Als je het leuk vindt om blogs te schrijven of om je eigen website te hebben dan zijn die paar euro’s per maand het zeker waard. Bovendien groeit je website wellicht uit tot een goudmijn die zich dubbel en dwars terugverdient. Vervolgens moet je bedenken wat voor een website je wilt maken en welke domeinnaam je daarvoor wilt gebruiken. Hier kan je een domein claimen.

 

Plaats als eerste een reactie