Een goed linkprofiel voor uw website

Het belang van links

Of een website druk bezocht wordt of wegkwijnt in een vergeten hoekje van het web, wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid kwalitatieve links die naar de site verwijzen. Linkbuilding zorgt niet alleen voor een toename van bezoekers die doorklikken via de links, ook indirect zorgen extra links voor extra bezoekers. Zoekmachines brengen alle links naar een website in kaart en geven sites met veel inkomende links voorrang in de zoekresultaten.

De toegenomen vraag naar links

Het verkrijgen van links is tegenwoordig van doorslaggevend belang voor de vindbaarheid en populariteit van een website. Om die reden buitelen websites over elkaar heen in pogingen om zoveel mogelijk links te verwerven. Door deze toegenomen concurrentie is het niet eenvoudig om met linkbuilding een voorsprong op de concurrent te krijgen. Daarvoor is de nodige expertise vereist. Daarom is linkbuilding uitbesteden aan een specialist vaak een verstandige keus.

De kunst van het vinden van de juiste links

Niet alleen de hoeveelheid links is belangrijk. Zoekmachines wegen vele andere factoren mee, zoals de populariteit en het onderwerp van de doorverwijzende sites, de context waarin de link geplaatst is, en de tekst waaruit de link bestaat. Linkbuilding uitbesteden aan een specialist heeft als bijkomend voordeel dat dergelijke factoren in ogenschouw genomen worden bij het verkrijgen van links.

Plaats als eerste een reactie