Een prepaid simkaart

Wil je niet vast zitten aan een telefoonabonnement? Dan is een prepaid simkaart iets voor jou! Bij een prepaid simkaart zit je namelijk niet vast aan een abonnement. Je zit niet vast aan een contract en je hoeft je rekeningnummer niet op te geven. Een prepaid simkaart kun je bij elke provider in Nederland kopen.

Een prepaid simkaart moet je zelf opwaarderen en vooraf betalen. Er staat dus niet elke maand standaard beltegoed op. Je kunt zoveel beltegoed op je telefoon zetten als je wil. Bel je veel? Dan kun je er 50 euro opzetten. Bel je juist heel weinig? Dan kun je er 10 euro opzetten. Bij de meeste providers is 10 euro wel het minimum.

Je beltegoed waardeer je op door middel van een kaart. Op deze kaart staat een code en een nummer waar je heen moet bellen. Eerst bel je het nummer en vervolgens voer je de code op de kaart in. Je beltegoed is vervolgens opgewaardeerd en dit kun je gebruiken tot het op is. De kaarten zijn bijna overal in Nederland wel verkrijgbaar. Tankstations, postkuntoren, supermarkten, telefoonwinkels en de telefoonreparatiewinkels verkopen ze. Ook kun je bij veel providers online je beltegoed opwaarderen. Dit kun je dan doen via de website van de provider. Je hoeft je huis er niet meer voor uit!

Veel providers hebben ook nog de functie ‘automatisch opwaarderen’. Je provider waardeert dan je beltegoed automatisch op als je onder een specifiek bedrag zit. Dit bedrag kun je zelf instellen en kun je op elk moment ook weer stop zetten.

Wil je ook internetten? Dit kan ook gewoon met een prepaid simkaart. Je kunt dan gewoon voor een bepaald bedrag een internetbundel instellen. Dit gaat dan van je beltegoed af.

Plaats als eerste een reactie