Ergonomisch werken

Zit u veel op kantoor? Of zit u geregeld achter een laptop of computer? Dan is het verstandig om het nodige te weten om dit op een juiste manier uit te voeren. Er zijn namelijk veel mensen die allerlei lichamelijke klachten krijgen bij dit soort werkzaamheden. Wij zullen u een aantal praktische tips geven voor het ergonomisch werken, zodat u in de toekomst geen lichamelijke klachten zal krijgen bij het werken op kantoor of achter een computer.

Producten

Er zijn tegenwoordig veel producten die bijdragen aan het voorkomen van klachten bij het werken achter een computer. Deze producten zijn allemaal gericht op het op een juiste manier gebruik maken van uw handen, armen en nek. Hierbij moet u denken aan ergonomische mini toetsenborden, muizen en computerstandaarden. Vergelijk de verschillende aangeboden producten eens met elkaar, zodat u weet welke producten misschien aantrekkelijk zijn om aan te schaffen op uw werkplek/kantoor.

Afwisseling

Bent u veelal aan het werk achter een laptop of computer? Denk ook aan uzelf en kies ervoor om zo nu en dan van deze werkzaamheden af te wijken. Hierdoor zal u ook in een andere houding aan het werk zijn en zult u minder snel last krijgen van de diverse lichamelijke klachten die voorkomen bij dit soort werk. Een stratenmaker zit toch ook nog 8 uur lang op zijn knieën?

Heeft u klachten?

Wanneer u daadwerkelijk lichamelijk (of zelfs psychische) klachten krijgt is het verstandig om deze op tijd bij uw leidinggevende te melden. Deze kan dan rekening houden met de werkzaamheden en eventueel een bedrijfs- of huisarts inschakelen. Lichamelijk klachten kunnen leiden tot meer pijn, schade aan uw lichaam of zelfs ziekten.

Bent u alleen maar aan het werk achter een beeldscherm? Zorg ervoor dat u minimaal om de twee uur achter de pc vandaan komt en ervoor zorgt dat u even een korte pauze inlast. Hierdoor krijgen uw ogen en hoofd weer de nodige rust om te herstellen.

Plaats als eerste een reactie