Glasvezel internet in Rotterdam

Glasvezel

Steeds meer mensen kiezen voor glasvezel internet in Rotterdam. Verrassend is dat niet. Het gebruik van glasvezel biedt de nodige voordelen en snelheid is wel de meest voorname. Glasvezel staat voor snelheid en het gemakkelijk up- en downloaden. Glasvezel kent amper beperkingen. Alleen het feit dat het nog geen landelijke dekking heeft zou je een nadeel kunnen noemen. 

Glasvezel is zo dun als haar

De werking van glasvezel zou je enigszins kunnen vergelijken met het versturen van een morsecode bericht met een lamp. Glasvezel is erg dun, zo dun als een haar. De dunne strengen samen vormen een kabel en met een laserlicht wordt informatie door die kabel verstuurd. Kenmerk van een laserlicht kenmerkt zich door snelheid. Je schakelt het snel aan en uit en door glasvezelkabels kan dus heel erg snel informatie gestuurd worden. 

Glasvezel internet in Rotterdam staat voor pure snelheid

Glasvezel internet in Rotterdam staat voor pure snelheid. Internetten via glasvezel is de snelste manier om gebruik te maken van internet, zeker afgezet tegen internet via dsl of via de kabel. Je kunt wat betreft glasvezel internet in Rotterdam kiezen voor verschillende pakketten, elk van die pakketten levert voldoende snelheid. Meer dan dat zelfs. Kies je voor dsl, dan is het een gegeven dat hoe verder je van de wijkcentrale komt, hoe langzamer de verbinding wordt. Dat probleem heb je niet als je kiest voor glasvezel internet in Rotterdam. Glasvezel levert ook over grote afstanden nog steeds pure snelheid. Het maakt glasvezel internet in Rotterdam extra aantrekkelijk. Want als gevraagd wordt waaraan internet dient te voldoen, zeggen negen van de tien mensen dat internet vooral snelheid moet bieden. 

Snel internet met glasvezel

Snel internet met glasvezel

Meer dan uitstekende up- en downloadsnelheden

Kies je voor glasvezel internet in Rotterdam dan weet je zeker dat je geen omkijken hebt naar en klagen over de up- en downloadsnelheden. De snelheid blijft hetzelfde. Iets versturen neemt evenveel tijd in beslag als downloaden. Ook zoiets als videobellen gaat razendsnel, en dat is iets dat sinds de uitbraak van Covid-19 belangrijker geworden is. Dat de snelheid gelijk blijft bij up- en downloaden kun je niet zeggen als je gebruik maakt van dsl of kabel. Download je dan iets dan gaat dat ten koste van de snelheid. 

Geen beperkingen als het gaat om het kijken naar televisie

Glasvezel internet in Rotterdam is een optie. Dat geldt helaas nog niet voor alle plekken in ons land. Dat zou je een nadeel van glasvezel kunnen noemen, er is nog geen landelijke dekking. Nadelen heb je verder amper. Voor internet werk je met een modem router, kies je voor telefonie via glasvezel dan kun je je eigen nummer houden en ook televisie kijken kent geen beperkingen. Je kunt gewoon dezelfde functies gebruiken zoals je die van dsl en kabel gewend bent. Dus gewoon opnemen en pauzeren en gewoon extra zenders kiezen. Kies je voor telefonie via glasvezel, dan kan dat gewoon met nummerbehoud. Kortom, als je de mogelijkheid hebt, kies dan altijd voor glasvezel internet in Rotterdam. Dan hoef jij je om de snelheid geen zorgen meer te maken.

Plaats als eerste een reactie