Goed soundsystem van belang bij films, muziek en gaming

Wanneer je een film kijkt, weet je al van tevoren dat er door middel van het gebruik van geluidselementen extra toevoegingen zijn aan de film. Waar voorheen vooral de home cinema set ongekend populair was, lijkt tegenwoordig het 3D geluid toch echt de slag gewonnen te hebben. Soundsystems welke aangesloten zitten op de televisie maar ook eenvoudig gekoppeld kunnen worden via draadloze verbindingen zoals bluetooth lijken definitief de huiskamers op te vullen

Introductie 3D technologie


De 3D technologie is al enige jaren in opkomst. Al sinds 2010 heeft PlayStation een 3D-technologie toegepast op de grootste games van die tijd. De grootste franchises gingen vanaf dat jaar gebruik maken van de stereoscopic 3D-technologie. Films en audio zijn al langere tijd te horen met 3D technologie. De belangrijkste voorwaarden waaraan echt 3D geluid moet voldoen is dat het interactief berekend kan worden.

Audioprofielen


Vaak is het audioprofiel van een film zo ingesteld dat het geluid van alle kanten komt. Dit is onderdeel van de wezenlijke beleving van een film zoals dit ook in de bioscoop plaats vindt. Door middel van 3D technologie krijg je als kijker het idee midden in de film beland te zijn.

Wanneer je naar muziek luistert is het echter van belang dat er een ander profiel is gehanteerd waardoor de muziek optimaal wordt afgespeeld. De bas of juist de gevoeligheid moet goed te voelen en te horen zijn waardoor de muziek een ultieme impact heeft op je.

Gamen


Tegenwoordig is het online gamen steeds meer competitief geworden. Waar er vroeger vooral offline tegen computers werd gespeeld zijn tegenwoordig de games interactief en vooral online actief waardoor de competitiedrang gegroeid is. Wanneer je over 3D soundsystem beschikt heb bepaalde voordelen tijdens het gamen. Vooral bij actiegames zoals Battlefield is het hebben van 3D geluid van groot voordeel. Daarmee kun je je omgeving nog beter scannen door middel van de aanwezige omgevingsgeluiden.

Plaats als eerste een reactie