Het onderhouden van een webmail

Een webmail is een directe inlog vanaf een bepaalde website die meteen uw mailsysteem in gaat. U moet echter rekening houden met bepaalde zaken, want er zijn veel aanbieders van mogelijke webmailings. Tal van aanbieders zullen echter niet aansluiten op uw wensen en behoeften en daarom moet u weten waar u op zal moeten letten. Wij zullen u adviseren over het afsluiten en het onderhouden van een webmail, zodat u al uw klanten en eventuele leveranciers te woord kunt staan via de mail.

Aanbieders vergelijken

Zoals net al was aangegeven zijn er tal van aanbieders op het gebied van webmail en dergelijke componenten. Daarom raden wij u aan om een goed beeld te krijgen van deze aanbieders door ze met elkaar te vergelijken. U moet zo vergelijken op de gebruiksvriendelijkheid van de mail, de prijzen van het afsluiten en onderhouden en de klantenservice die zij hebben. Bij een webmail moet u natuurlijk zeker weten dat deze te allen tijde online en bereikbaar is, zoals een Skynet webmail. Deze webmail is zeer betrouwbaar en u zult hier in de normale gevallen geen problemen mee ondervinden.

Automatiseren

Bij een webmail is het vaak ook mogelijk om verschillende handelingen te automatiseren. Zo kunt u kiezen voor een automatische handtekening onderaan iedere mail. Hierbij moet u wel zorgen dat er een aantal gegevens van u instaan, zodat mensen u ook buiten de mail om kunnen bereiken. Zo moet uw volledige naam er in staan, het logo van uw bedrijf, het adres van uw onderneming en eventueel uw werk (of privé) telefoonnummer.

Benaderd u op een grote schaal potentials? Dan kunt u er ook voor kiezen om automatische antwoorden aan te zetten op bepaalde inkomende woorden. Op deze manier bent u een stuk minder tijd kwijt met het typen van een mail, want u kunt gewoon het geschikte format aanklikken.

Plaats als eerste een reactie