Het ontwerpen van een website

Het designen van een website.

Om een goede website te maken zijn er een twee dingen nodig, de website moet functioneel zijn. Dit is de taak van de programmeur. En de website moet er aantrekkelijk en efficiënt uitzien, dit is de taak van de designer. Bij het designer van een website komt heel veel kijken, het moet echt goed gebeuren als het design van een website namelijk niet goed is komt er niemand op af. Om nou te zorgen dat jij het iets makkelijker hebt bij het designen van jouw website zijn hier een paar dingen waar je rekening mee moet houden en een stel tips die je kunt gebruiken als je het even echt niet meer weet. Veel succes!

Waar je rekening mee moet houden.

-Zorg dat het logo van je website aanwezig is, maar zorg tegelijkertijd ook dat het niet te groot is. Als het te groot is kan dat lelijk zijn en mensen afschrikken. Een mooie vuistregel is om het logo altijd in de linkerbovenhoek van je webpagina te stoppen en ervoor te zorgen dat op het logo klikken resulteert in een link naar je homepagina.

-Kleuren zijn een erg belangrijk deel van een website, als je nou een website maakt voor een rustige spa is het niet slim om kleuren als neonblauw met zwart te mengen. Gebruik liever rustige kleuren als wit en beige, het is geen website voor lasergamen.

-Als je even niet meer weet wat je moet doen en echt geen inspiratie meer hebt is het nooit erg om even te spieken. Door ernaar te kijken wat anderen met hun website hebben gedaan kun jij geïnspireerd worden tot nieuwe ideeën. Kopieer daarentegen nooit rechtstreeks dingen van andere mensen, dit is strafbaar.

-Hou je website zo simpel mogelijk, extra opties en lichtjes en dergelijk verwarren mensen eerder dan dat ze een goede indruk van je krijgen. Als mensen verward raken dan klikken ze je website weg en zie je ze waarschijnlijk ook niet meer terug.

-Je tekst moet goed uit elkaar staan en overzichtelijk zijn. Zorg ervoor dat je je teksten onderverdeeld met alinea’s en tussenkopjes. Anders bezorg je mensen alleen maar hoofdpijn.

-Zorg dat al de foto’s op je website professioneel genomen zijn. Als je slecht genomen foto’s op je website hebt laat dat een erg slechte indruk achter.

-Zorg ervoor dat je knoppen uit uitnodigend zijn. Als een knop van kleur veranderd of oplicht als je er met je muis overheen gaat wordt het erg aantrekkelijk voor mensen om er op te klikken. En dit kun jij nou toevallig heel goed gebruiken.

-Zoek een paar mensen die je vertrouwt en laat ze je website testen. Als ze je website hebben getest kun je ze vragen hoe ze je webdesign uit Eindhoven vonden en wat ze er anders aan zouden willen zien om alles nog beter te maken. Kritiek is nooit leuk om te krijgen, maar als het jou meer bezoekers oplevert en potentieel ook meer geld dan is het het wel waard.

Plaats als eerste een reactie