Hoe begin ik met handelen in Bitcoins?

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen begonnen met het handelen in Bitcoins. Er zijn al meerdere cryptomiljonairs ontstaan en vele mensen willen natuurlijk graag volgen. We zien vaak dat mensen als een kip zonder kop beginnen te investeren in crypto. We zien dat dit 9/10 fout gaat. Goed je huiswerk doen is erg belangrijk. Natuurlijk kun je adviezen aannemen van iemand anders, maar geef altijd je er altijd je twist aan. Vandaag lees je hoe je moet beginnen met het handelen in Bitcoins?

Wat zijn Bitcoins?

Bitcoin is een digitale valuta. De waarde is in de afgelopen jaren erg gestegen. De waarde lag in de beginjaren op enkele euro’s, maar is inmiddels gestegen tot duizenden euro’s. Eerst hoefde je ook geen belasting te betalen over Bitcoins. Veel mensen en bedrijven met kapitaal hebben hun geld hier in die tijd ook ingestoken. Inmiddels moet er wel belasting worden betaald. 

Wat kan ik met Bitcoins?

Wat kun je tegenwoordig niet? Er zijn inmiddels al veel bedrijven waarbij je kunt betalen met Bitcoin. Zo kun je sommige makelaars al een huis financieren met deze digitale valuta. Op dit moment kun je zelfs thuisbezorgd betalen met Bitcoin. Wat de meeste mensen doen is investeren. Met de hoop dat Bitcoins later meer waard worden.

handelen in bitcoins

De Bitcoinkoers 

De koers, misschien wel het belangrijkste onderdeel bij het succesvol handelen. Vanuit de Bitcoin koers kun je aflezen of het slim is om op dit moment in te stappen of nog eventjes te wachten. 

Is Bitcoin anoniem? 

Veel mensen denken dat vrijwel alles wat internet gebeurt anoniem is. Alle transacties die met Bitcoin worden gedaan worden opgeslagen, maar de identiteit blijft wel geheim. Zo kan nooit iemand weten wie jij bent en waar je woont. Daarom wordt crimineel geld soms ook wel in crypto gestoken. 

Waar koop ik Bitcoins?

Je kunt deze digitale valuta op verschillende manieren kopen. Zo kun je dit bijvoorbeeld van je buurman overkopen, maar de meeste mensen kopen crypto via een exchange. Dit is een online handelsplatform waar je crypto kunt kopen en verkopen. 

Tot slot 

Voordat je begint moet je eerst kennis opbouwen over de crypto die wilt kopen. Bitcoins kopen kun je het best doen via een exchange, dit is de meest veilige manier. De laatste tip die we je meegeven is niet je laatste geld gebruiken, maar investeer alleen geld wat je ook kunt missen.

Plaats als eerste een reactie