Hoe werkt een smartwatch?

smartwatch

Een smartwatch is een elektrisch polshorloge waarmee je tal van zaken kunt doen zoals bijvoorbeeld foto’s nemen, rekensommen maken, je route bepalen en nog veel andere.

Een kleine smartphone

De werking kan vergeleken worden met die van een smartphone. Ze hebben allebei een oplaadbare batterij en op de meeste smartwatches kan je apps downloaden. Sommige smartwatches kan je zelfs als telefoon gebruiken. In feite kan een smartwatch niets anders dan wat een smartphone al lang kan, maar de sterkte ligt in het feit dat dezelfde technologie aangeboden wordt in kleiner formaat.

Connectie met internet en andere apparaten

Een smartwatch kan in verbinding staan met andere apparaten en informatie uitwisselen via bluetooth, wifi en gps. De meeste smartwatches zijn geen volledig zelfstandige apparaten, in die zin dat ze niet zelfstandig een internetverbinding kunnen maken maar in plaats daarvan in rechtstreeks contact staan met een apparaat dat verbonden is met het internet.

Sportwatches

Dit is een speciaal soort Smartwatch dat gebruikt wordt bij diverse sporten. Ze hebben sensoren die bijvoorbeeld je hartslag meten, je snelheid tonen of een afstand meten.

elektrisch polshorloge

Wat is een smartwatch en hoe werkt het?

Niet zo modern

Smartwatches lijken een zeer modern concept, maar niets is minder waar. Het eerste smartwatch prototype dateert uit de jaren 70, dit was geen smartwatch zoals we vandaag kennen maar het was eerder een horloge dat geprogrammeerd kon worden om bepaalde zaken te doen.

Moeilijkheden door het design

Door het zeer compacte design is het maken van apps voor een smartwatch een pak moeilijker dan voor bijvoorbeeld een smarphone. Developers moeten zeer creatief voor de dag komen willen ze een gebruiksvriendelijke app maken.

Korte batterijduur

Het compacte design zorgt nog voor meer problemen. De batterij van de meeste smartwatches kan maar enkele uren stroom voorzien en moet daarna weer het stopcontact in.

Plaats als eerste een reactie