Hoe word je app trending?

Zelf een app ontwikkelen is niet zo moeilijk

Kies een goede naam. Als je net een applicatie hebt ontworpen en je wil dat deze deel uitmaakt van de trending apps, dan is het van groot belang dat je een catchy naam bedenkt. Zo is het erg belangrijk dat de functionaliteit van je app duidelijk voortkomt uit de naam. Door de naam van de app te lezen, moeten gebruikers al een goed idee kunnen vormen over de functie van de app. Wees daarnaast ook origineel met de naam. Zorg ervoor dat je naam uniek klinkt en dat het geen overeenkomsten kent met gelijkaardige apps. Neem daarnaast ook je tijd bij het bedenken van een naam. Maak een lijstje met leuke namen en vraag aan anderen wat hun favoriet is.

Je kunt makkelijk een trending app ontwikkelen

 

Maak een goede afbeelding

Alle trending apps hebben één ding gemeen, ze hebben een eenvoudige maar in het oog springend logo. Zorg er dus voor dat je applicatie een herkenbaar logo heeft dat zowel in groot als klein formaat makkelijk te herkennen is. Probeer ook hier uniek te zijn en ga je niet baseren op afbeeldingen en logo’s van andere bedrijven. Gebruik ook kleuren die steek houden met de functionaliteit van je app. Elke kleur heeft namelijk een eigen betekenis: Oranje is creatief, blauw is professioneel en groen staat voor gezondheid.

Logo maken

Je kunt zeker en vast zelf proberen om een logo te maken. Een goede basis van Photoshop of Illustrator is hierbij wel gewenst. Laat je niet leiden door visuele trends, maar ga voor een afbeelding die tijdloos is en ook over vijf jaar nog steeds in het oog zal springen.

Hopelijk hebben deze korte tips geholpen met het maken van een goede eerste indruk. Mensen scrollen namelijk al snel voorbij de apps en op enkele seconden tijd moet je je publiek zien vast te grijpen.

Plaats als eerste een reactie