Huidig vlaggenschip Samsung

Op het Mobile World Congress 2016 In Barcelona werd door Samsung de Samsung Galaxy S7 aangekondigd. De S7 is het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Het is de opvolger van de Samsung Galaxy S6. Het toestel is op verschillende vlakken verbeterd ten opzichte van zijn voorganger.

Design

De Samsung Galaxy S7 heeft een design dat erg op dat van zijn voorganger lijkt. Het toestel heeft een strak design gemaakt van glas en metaal. De achterzijde is voorzien van een lichte bolling waardoor de telefoon fijn in de hand ligt. Het beeldscherm is een 5,1-inch AMOLED display met een resolutie van 1440 x 2560 pixels dat scherpe beelden toont. De S7 heeft een IP68 certificering wat betekent dat het toestel stof- en waterdicht is. De S7 kan worden gebruikt onder de douche of in de stromende regen.

Specificaties

De Galaxy S7 draait op een krachtige octa-core processor. De processor heeft vier cores van 2,3 GHz en vier cores van 1,6 GHz.  Met de Exynos 8-chipset worden uitstekende prestaties gehaald. Het toestel draait verder op Android 6.0 Marsmallow met de vernieuwde TouchWiz-interface van Samsung. Er is 4GB aan werkgeheugen aanwezig. Het toestel komt met 32GB aan opslagruimte dat maximaal 200GB is uit te breiden middels MicroSD.

Camera

Als eerste smartphone ter wereld is de Samsung Galaxy S7 uitgerust met een nieuwe Dual Pixel camera. De technologie zorgt ervoor dat de camera enorm snel en goed kan scherpstellen. Foto’s zijn hierdoor ook enorm scherp. Daarnaast is er een diafragma van f/1.7 aanwezig. De sensor in de camera kan hierdoor veel licht opvangen. Zelfs in situaties met weinig licht zijn foto’s en video’s nog van uitstekende kwaliteit.

Plaats als eerste een reactie