iPad app ontwikkelaar

Waarvoor gebruikt met apps?

Mensen met een iPad hebben daar vaak een boel apps op staan. Deze applicaties worden voor van alles gebruikt. Zo heeft ieder social media zijn applicaties, zijn er spelletjes en heb je verschillende applicaties om bijvoorbeeld films te kijken of muziek te luisteren.

Appstore

In 2008 begon de Appstore met vijfhonderd apps en in mei 2013 vierde Apple het jubileum voor de vijftig miljardste app die er werd gedownload op in hun store. Deze applicaties worden gemaakt door iPad app ontwikkelaars.

App ontwikkelaars

Deze zijn er in verschillende maten. Zo heb je professionele bedrijven die apps maken voor multinationals, maar ook aan zzp’ers ontbreekt het niet in deze branche. Een van de grootste iPad app ontwikkelaars van het moment is bijvoorbeeld Rovio. De naam van het bedrijf zegt de meeste mensen niet zoveel, maar zij zijn de maker van het wereld beroemde spelletje Angry Birds. Ondertussen is deze mobiele game uitgegroeid tot een ware franchise. Het bedrijf zet jaarlijks zo’n 216 miljoen dollar om. Niet verkeerd voor een iPad app ontwikkelaar! Om iPad app ontwikkelaar te worden kun je tegenwoordig naar verschillende scholen. Hier in Nederland zijn er opleidingen die variëren van het MBO tot de universiteit die (deels) het app ontwikkelen aanleren.

Een app voor uw bedrijf

Door middel van het ontwikkelen van apps kunt u ook een aardig salaris verdienen. Dit kan door het maken van een app waar vervolgens advertenties op worden verkocht. Maar ook door de verkoop ervan. Bedrijven gebruiken apps vaak als extra service voor hun bedrijf. Zo krijgen ze meer betrokken klanten en kunnen ze hun doelgroep beter bereiken. Zakelijk gezien zijn iPad apps zeer interessant. Wilt u een iPad app laten maken neem dan een ontwikkelaar in de arm die u hier verder mee kan helpen.

Plaats als eerste een reactie