iPhone 5, 5s of 5c?

Dit jaar kwamen er twee nieuwe iPhones op de markt, namelijk de iPhone 5s en iPhone 5c. Zoals de namen al aangeven, beide telefoons zijn opvolger van de eerder uitgekomen iPhone 5. De iPhone 5s en 5c lijken erg op elkaar, maar er zijn toch een aantal verschillen. Hieronder lichten we deze verschillen toe.

Verschil in prijs

Bij telefoons is het altijd erg moeilijk om te vergelijken op prijs. Er is namelijk sprake van verschillende aanbieders en verschillende soorten abonnementen. Het verschil in prijs tussen de iPhone 5s en 5c is ongeveer 100 euro. Echter zijn de abonnementen bij de iPhone 5s een stuk duurder dan bij de 5c. Het prijsverschil kan dus erg oplopen.

iPhone 5s snelste telefoon

Op dit moment is de iPhone 5s de snelste telefoon die op dit moment verkrijgbaar is. Dit wil niet zeggen dat de iPhone 5c sloom is. Het gaat erom wat de consument het meeste waarde aan hecht. De vraag is of je deze snelheid nodig hebt namelijk. Dit punt is erg persoonsgebonden. Met het gemiddeld gebruik wordt de snelheid niet optimaal benut.

Functionaliteiten

De iPhone 5s heeft een aantal nieuwe mogelijkheden ten opzichte van de eerder verschenen iPhone’s. Het is mogelijk om slow-motion video’s te maken met de nieuwe camera. Daarnaast kan men een hele reeks foto’s maken met slechts één druk op de knop. Tenslotte is er ook een vingerafdruksensor toegevoegd aan de telefoon waarmee deze ontgrendeld kan worden. Erg leuke features natuurlijk, maar heb je het echt nodig?

Uiterlijke verschillen

Over het uiterlijk valt het meest te twisten. De iPhone 5s oogt een stuk professioneler en heeft zelfs een goud-ogende uitvoering. De iPhone 5c heeft daarentegen een goedkoop plastic ogende uitstraling. Dit is echter vooral te zien op afbeeldingen, “in het echt” valt het wel mee met de goedkope uitstraling.

Conclusie

Zoals bij zoveel nieuwe iPhone uitvoeringen is het vooral een kwestie van image. Welk toestel vind jij als gebruiker goed genoeg? De iPhone 5s en 5c zijn beiden beter dan hun voorganger. Een kwestie van smaak, uitstraling en gevoel zal de doorslag geven. Heb je op dit moment al een iPhone 5 en wil je er echt op vooruitgaan? Wacht dan even tot de iPhone 6 uitkomt!

Plaats als eerste een reactie