Is een e-sigaret gezonder ten opzichte van een gewone sigaret?

e-smoker

Het roken in gezelschap van gewone sigaretten wordt niet op prijs gesteld. Daarvoor is er nu de elektrische sigaret. Je kunt daarmee wel blijven roken, maar zal er niemand anders mee belasten.

Roken van gewone sigaretten

Het is bij iedereen bekend dat het roken van sigaretten slecht is voor de gezondheid. Daarom is er jarenlang onderzoek gedaan om voor die personen, die met het roken van gewone sigaretten niet kunnen stoppen, naar een alternatief. Wanneer er wordt gerookt krijgen de rokers teerdeeltjes in de longen die tot longkanker kunnen leiden. 

De overheid probeert de verslaafde rokers te ontmoedigen met roken. De sigaretten worden steeds maar weer duurder gemaakt. Ook de leeftijdsgrens dat jongeren sigaretten mogen kopen, is verhoogd. Het verbieden van het roken in restaurants en cafés blijkt ook niet te helpen. Alle getroffen maatregelen helpen niet om het roken terug te dringen. Daarom zou de overheid een reikende hand moeten bieden en reclame maken voor de e-sigaret. Voor de verslaafde rokers die wel willen stoppen, maar het niet kunnen, is er nu de e-sigaret.

De elektrische sigaret

Om gezond te kunnen roken is de elektrische sigaret de oplossing. Door gebruik te maken van een elektrische sigaret zal de roker geen teerdeeltjes meer in de longen krijgen dat wel het geval is bij de ouderwetse manier van roken. Velen zien er tegenop om een elektrische sigaret te kopen De aanschafprijs schrikt soms af. 

Echter de meerkosten die je voor de aanschaf maakt, heb je snel terugverdient. Jongeren die willen blijven roken zou je moeten aanmoedigen om met de elektrische sigaret te beginnen. Ze zullen energieker en gezonder blijven. Voor de jeugd zouden er reclames moeten komen waarbij hun idolen elektrische sigaretten roken. Zo worden ze dan ook verleid om over te stappen van de gewone sigaret naar een elektrische.
 

De e-smoker

Een persoon die een elektrische sigaret rookt, wordt een e-smoker genoemd. Zij willen blijven genieten van de voor hen fijne tabakssmaak. Dat is bij een elektrische sigaret mogelijk. De vloeistof die je bij een elektrische sigaret gebruikt verschaft je de smaak. De e-liquid die je gebruikt bepaalt de smaak tijdens het roken. De e-liquid kun je gelijk aanschaffen wanneer je een startpakket aanschaft. Er zijn veel verschillende soorten smaken. 

De rook die bij het roken van een elektrische sigaret vrijkomt, is niet schadelijk. Ook voor anderen niet, omdat de rook die vrijkomt gewoon waterdamp is. Je kunt dus gewoon in een gezelschap roken, omdat het ook voor de omstanders onschadelijk is. Door het gebruik van de elektrische sigaret zal longkanker verminderen. Verslaafden kunnen op een gezonde manier blijven roken. Als je eenmaal de elektrische sigaret hebt geprobeerd, wil je niet meer terug naar het ouderwetse roken.

Bron: https://www.zwoofs.nl/e-smoker/ 

Plaats als eerste een reactie