Linkbuilding

Veel mensen die op zoek gaan naar producten of diensten op het internet doen dat op een zoekmachine. In de praktijk kiezen mensen vaak voor een van de websites die op de eerste pagina met zoekresultaten komt. Voor een website is het dus belangrijk hoog op de pagina met zoekresultaten te belanden. Zoekmachines gebruiken verschillende methoden om te bepalen wie er bovenaan de lijst komt maar een van de belangrijkste is hoe vaak er door andere relevante websites naar een website gelinkt wordt.

Linkbuilding is de term voor het vergroten van het aantal links naar een website. Verschillende websites vonden creatieve methodes om hun positie in de zoekresultaten te vergroten, maar zoekmachines als Google vonden sommige gebruikte methodes misleidend. Websites zijn geblokkeerd of geheel uit de zoekresultaten verwijderd als gevolg van deze ongewenste beïnvloeding van de zoekresultaten.

Kennis van zaken over wat wel en niet mag is dus belangrijk en ook kennis over hoe links geteld en gewaardeerd door de zoekmachines is noodzakelijk. Professionele hulp van een linkbuilding bureau kost wel geld, maar geeft een resultaat binnen de regels van de zoekmachines en zorgt ervoor dat elke link ook echt meetelt voor het uiteindelijke resultaat. Zeker op de lange termijn is het een goedkoper alternatief dan door middel van maandelijkse betaling aan zoekmachines de eigen website bovenaan de lijst te houden.

Plaats als eerste een reactie