Maak je website beter vindbaar met deze tips

website

Voor een beter vindbare website kun je allerlei acties ondernemen. Je wilt dat jouw website bij de eerste ‘organische’ zoekresultaten van Google opduikt – dus na de betaalde advertenties. Dat doe je door SEO – Search Engine Optimization – toe te passen. Er zijn verschillende trucs die je kunt gebruiken om de best mogelijke SEO te bereiken voor je website. Deze zijn simpel, maar je moet er wel even je best voor doen.

De hoofdtitel moet kort maar krachtig zijn

Je paginatitel is dé belangrijkste factor in het SEO. Deze moet kort maar krachtig zijn. Het zoekwoord dat je wilt gebruiken om mensen naar je pagina te brengen hoort hier in de staan en het is zelfs sterk aan te raden om de titel met het zoekwoord te beginnen. Daarnaast is het belangrijk dat de HTML markering H1 aan de titel is toegevoegd. Je hoort deze code maar één keer te gebruiken op je website. Google hecht er veel waarde aan.

beter vindbaar worden

Wil je beter vindbaar worden?

URL’s en eerste alinea

Ook de URL’s van je website hebben een enorme invloed op je zoekresultaten. Deze horen kort te zijn en het zoekwoord moet in de eerste drie tot vijf woorden opduiken. Je kunt de paginatitel opnemen in de URL door in WordPress ‘Berichtnaam’ te kiezen bij Instellingen – Permalinks. Daarnaast hoort het zoekwoord ook voor te komen in de eerste alinea van je tekst. Als dat het geval is, dan checkt Google waar de website over gaat en ziet het als aannemelijker dat de zoeker er iets aan heeft.

Een goedwerkende informatieve website

Het is belangrijk dat je website goed werkt, mensen helpt en nuttige informatie geeft. Door hyperlinks te plaatsen naar andere websites die over hetzelfde onderwerp gaan kan Google bepalen dat jouw website nuttig is. Het is ook belangrijk dat je website snel is. Daarom is het verstandig om de functionaliteit te optimaliseren. Ten slotte wil je mensen op je website houden. Dat doe je door informatieve video’s en afbeeldingen te plaatsen en voldoende tekst te gebruiken (ongeveer 1500 woorden is optimaal). 

Plaats als eerste een reactie