Mediaspeler Winamp wordt offline gehaald

Mediaspeler Winamp is voor het eerst uitgekomen in 1997. Voor velen een zeer bekend en populair software voor het afspelen van mp3-bestanden. Huidige eigenaar, internetbedrijf AOL, maakt bekend dat de software vanaf 20 december niet langer is te downloaden.

Winamp werd in de jaren ’90 bekend als een van de eerste mediaspelers waarbij het mogelijk was om mp3-bestanden af te spelen. In deze jaren was dit muziekformaat nog nieuw en de technologie hieromheen stond toen nog in haar kinderschoenen.

Winamp werd oorspronkelijk ontwikkeld door Nullsoft. Dit bedrijf werd in 1999 overgenomen door AOL. In de loop der tijd verloor Winamp aan populariteit. Enkel een aantal fanatieke aanhangers bleef de software gebruiken. Mediaspelers als iTunes en Windows Media Player werden steeds populairder. Deze mediaspelers werden standaard geleverd bij verschillende besturingssystemen.

Uiteindelijk heeft AOL besloten om Winamp offline te halen. Mensen die de software nog willen downloaden hebben nog tot 20 december de tijd.

 

Plaats als eerste een reactie