Office 365 training: de top 4 voordelen van Office 365

Microsoft Word, Excel, PowerPoint, vrijwel iedereen kent het wel. Of je nu scholier bent of werkt op een kantoor. Bijna iedereen maakt regelmatig gebruik van één van de programma’s van ’s werelds meest bekende softwarebedrijf: Microsoft. Vandaag de dag heeft Microsoft deze programma’s allemaal ondergebracht in een nieuw pakket, namelijk Office 365. Verschillende toepassingen in één cloudoplossing. Van tekstverwerking tot geavanceerde rekenhulp. Office 365 heeft het allemaal. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van Office 365? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

 

1. Ontzorgen en gemak

Wellicht één van de grootste voordelen van Office 365 is het gemak waarmee de programma’s werken. Op die manier kan vrijwel iedereen (ict’er of niet) aan de slag met de programma’s van Microsoft. Tegelijkertijd hoeven ICT-afdelingen geen eigen infrastructuur meer op te zetten waardoor je veel tijd en geld kunt besparen.

 

2. Gemakkelijk te bereiken

Een flinke vernieuwing ten opzichte van de oudere versies van Office is de Cloud-toepassing.  Office is momenteel “anytime en anywhere” bereikbaar. Zolang je een werkende internetverbinding hebt kun je met iedere pc, smartphone of tablet je bestanden binnen Office 365 bereiken. Ook kun je met meerdere mensen tegelijk aan hetzelfde bestand werken zonder hier last van te ondervinden. Zolang ieder op ieder device maar Office 365 geïnstalleerd is. Binnen het Officepakket betaal je daarom tegenwoordig per gebruiker. Zo kun je eenvoudig het aantal gebruikers opschalen wanneer jij dat nodig acht. Hiermee vergroot je de flexibiliteit enorm! Een office training kan jou en je medewerkers daarnaast flink op weg helpen!

 

3. Zekerheid en security

Een ander voordeel binnen Office 365 is zekerheid en veiligheid die Office kan garanderen. Mede door jarenlang marktleiderschap heeft Office zich verder kunnen blijven ontwikkelen en perfectioneren. Dit heeft ertoe geleid dat Office vrijwel altijd up-to-date is en dat veiligheid enorm hoog in het vaandel staat. Met name nu Cloud-oplossingen door critici nog weleens onder vuur liggen neemt Microsoft zijn verantwoordelijkheid en probeert het op elke mogelijke wijze voor maximale veiligheid te zorgen binnen zijn programma’s.

 

4. Uitbreiding

Zoals eerder gezegd is Office 365 ook gemakkelijker uit te breiden. Bijvoorbeeld in de programma’s die je als onderneming in gebruik hebt of het aantal gebruikers dat je toegang wilt laten hebben tot jullie eigen Cloud. Zo houdt je altijd de touwtjes in handen en kun je zelf bepalen tot in hoeverre je Office integreert binnen jouw organisatie!

Zoals je kunt zien heeft Office 365 behoorlijk wat voordelen te bieden. Om kennis te maken met Office is het altijd mogelijk een proefpakket te bestellen. Hiermee kun je één maand ongelimiteerd gebruik maken van de oplossingen die Microsoft te bieden heeft!

Plaats als eerste een reactie