Online gamen

Online gamen wordt steeds populairder

Online gamen is populairder dan ooit en dat heeft veel te maken met spellen als World of Warcraft, League of Legends en vooral ook het immens populaire Fortnite. Je kunt Fortnite op elke console spelen en zelfs de betere smartphones kunnen het spel moeiteloos draaien. Je hebt er dus ook geen sterke of dure computer voor nodig. Dit zorgt er voor dat iedereen met interesse in online games en schietspellen het spel een kans kan geven. En om letterlijk niemand nog een excuus te geven is het spel ook nog eens helemaal gratis. Omdat een online game modus het leven van een spel aanzienlijk kan verlengen, heeft elk spel tegenwoordig wel een online game modus.

Competitie

De drang om competitie is bij de gamende jeugd ook bijzonder sterk. Online vormen gamers teams waarmee ze andere teams het vuur aan de schenen kunnen leggen. Maar om echt goed te worden, is het noodzaak om elke dag urenlang te spelen. Dit kan overigens een mooie duit opleveren. Onlangs werd het wereldkampioenschap Fortnite gehouden in de Verenigde Staten. De winnaar van het toernooi mocht naar huis gaan met een indrukwekkende beker en een prijskaartje van maar liefst 2,7 miljoen euro.

Lekker gamen achter je scherm

Variatie

Dat online games niet altijd flashy en modern hoeven zijn, bewijst Nintendo met het recent verschenen Mario Maker 2. Hier kun je levels maken in de stijl van de oude Mario spellen op de Super Nintendo en deze vervolgens delen met anderen. En dat het niet altijd even competitief hoeft te verlopen, bewijzen spellen als Minecraft of Terraria. In deze spellen is het namelijk de bedoeling om samen te werken om te overleven en indrukwekkende gebouwen uit de grond te stampen. Met het gigantische aanbod aan online games in alle geuren en kleuren, zit er sowieso ook iets bij voor jou!

Plaats als eerste een reactie