Optimale security voor Macintosh

Apple computers zijn de afgelopen jaren razend populair geworden. Vooral de Mac Books doen het ontzettend goed. De notebooks voorzien van Mac OS-X vormen een stabiele werkomgeving waarbij multitasking geen enkel probleem is. Vooral webdesigners zijn ontzettend dol op deze laptops. Sinds de komst van de iPhone en de iPad is het aantal computers van Apple onder particulieren in rap tempo gestegen.

Beveilig uw Mac

Ondanks dat Mac een stabiel platform is betekend dit niet dat het niet vatbaar is voor virussen, malware of spyware. Net als alle computers die verbonden zijn met het internet kan Mac OS-X net zo makkelijk geïnfecteerd worden met ongewenste bedreigingen. Het is dus aan u als gebruiker om er voor te zorgen dat u een veilige werkomgeving heeft. Er zijn diverse manieren om uw Mac te beveiligen:

Premium Mac OS-X Antivirus

Er zijn diverse grote antivirus ontwikkelaars die goede beveiligingssoftware hebben ontwikkeld. Bitdefender, Kaspersky en G-Data zijn best geteste antivirus producten voor op de Mac. De prijzen variëren van 20 euro per jaar voor een basis antivirus pakket tot 50 euro voor een internet security pakket. Indien u kiest voor een premium antivirus pakket raden we u aan om te kiezen voor een internet security pakket. Deze pakketten bevatten extra security functionaliteiten die bijdragen aan een verbetering van de security.

Gratis Mac OS-X Virusscanner

Wilt u liever geen geld uitgeven aan een virusscanner? Dan doet u er goed aan om een gratis antivirus product voor Macintosh te installeren. De gratis virusscanners zorgen voor een real-time beveiliging tegen bedreigingen maar missen een heleboel functionaliteiten tegenover een premium antivirus pakket. Sophos of Bitdefender zijn beide hele virusscanners en gratis te gebruiken op uw Mac.

Plaats als eerste een reactie