Problemen vingerafdrukscanner in iPhone door iOS 8.3

Door verschillende iPhone gebruikers is gemeld dat de Touch ID op hun iPhone niet meer werkt na een update van het besturingssysteem naar de nieuwste versie iOS 8.3. Gebruikers ondervinden vooral problemen met de werking van de vingerafdrukscanner bij gebruik in de App Store.De nieuwe versie van het besturingssysteem brengt veel nieuwe handige functies met zich mee maar toch blijkt iOS 8.3 niet geheel foutloos te zijn. Op het forum van Apple en op Reddit melden veel gebruikers dat de vingerafdrukscanner in de App Store niet meer werkt nadat zij de update hebben gedownload. Het is niet meer mogelijk om Touch ID te gebruik bij de aanschaf van een app in de App Store. De App Store vraagt gebruikers telkens om een wachtwoord in te vullen. Het ontgrendelen van de iPhone met de vingerafdrukscanner werkt wel normaal.

Wat zegt Apple erover?
Op vrijwel elk iOS apparaat met Touch ID doen de problemen zich voor. Het gaat om onder andere de iPhone 5S, de iPhone 6 (Plus) en de nieuwste generatie iPads. Door Apple is nog niet gereageerd op de problemen met Touch ID door iOS 8.3 Ook is het nog niet duidelijk wat het bedrijf hier tegen zal gaan doen. Het kan gaan om een tijdelijke bug maar het ligt voor de hand dat Apple met een nieuwe iOS-update zal komen om het probleem te verhelpen.

iOS 8.3
iOS 8.3 is sinds afgelopen week beschikbaar. De belangrijkste nieuwe functies die de versie met zich meebrengt is de toevoeging van de Nederlandse taal voor Siri. Daarnaast zijn er ook in iOS 8.3 300 nieuwe emoji terug te vinden die in overzichtelijke categorieën zijn ingedeeld. Daarnaast voegt de versie Apple Pau ondersteuning toe voor China, draadloze CarPlay functies en tweestapsverificatie voor Google-accounts. Ook de nieuwe schakelaars zijn handig, hiermee kan er snel tussen een 2G, 3G of 4G netwerk worden geswitcht.

Plaats als eerste een reactie