Software trends

Informatietechnologie (meestal verkort tot de bekende abbreviatie IT) is de toekomst van de moderne, mondiale economie. Steeds meer regio’s zijn aangesloten op het globale netwerk (naast centra als Europa en Amerika ook Azië en Afrika) en handelscontacten lijken zich blijvend te verplaatsen naar het world wide web van internetconnecties. Belangrijk dus om de trends op dit gebied te volgen. Hieronder vindt u een paar van de belangrijkste ontwikkelingen in 2015.

Dienstensector

Was de dienstensector in voorgaande jaren nog vooral gericht op het stroomlijnen van grote hoeveelheden data, door nieuwe technologieën kunnen deze bedrijven zich ook steeds meer gaan richten op rechtstreekse dienstverlening voor de klant. 2015 wordt het jaar van klantenservice.

Mobiel

Business software heeft het moeilijk. Niemand die het ontkent. De aloude desktop moet steeds vaker plaatsmaken voor de dynamische functies van mobiele systemen. Ook in 2015 zal deze ontwikkelingen zich verder doorzetten. Zo is men al bezig apps te creëren voor specifieke bedrijfstaken. Declareren en rapporten opstellen bijvoorbeeld, of zelfs tijdregistratie.

Ervaring

Apple has changed the game. Geen understatement. Door gebruikers wereldwijd te confronteren met soepele, luxueuze systemen, uitgerust met de meest geavanceerde functies, heeft Apple de inefficiëntie van sommige softwarevarianten onacceptabel gemaakt. Het mondiale publiek verlangt naar goed-werkende systemen, die aansluiten op de elektronica die ze in hun privéleven gebruiken. De Apple-ervaring is alomtegenwoordig geworden.

Plaats als eerste een reactie