Software van Apple: Veelzijdig en mooi

Apple kennen we natuurlijk allemaal van de prachtige iPhones, iPads en uiteraard ook de iMac. Sinds kort mag ook de Apple Watch zich een waardig product van Apple noemen. Een van de sterkste punten van een Apple product is ongetwijfeld de gebruikte software. In dit klein artikel gaan we daar iets dieper op in.

Mac OS X

Mac OS X – of voluit Macintosh – is het gebruikte besturingssysteem op de computers en laptops van Apple. OS X staat er om gekend vrij gebruiksvriendelijk te zijn, maar vooral erg mooi en stijlvol. Bovendien heb je veel minder last van virussen en malware bij een systeem dat op het Mac besturingssysteem draait.

iOS

iOS is het mobiele besturingssysteem van Apple. Een heleboel toestellen of ‘iDevices’ draaien op iOS: denk maar aan iPhones, iPods en iPads. iOS is ontzettend intuïtief en erg gebruiksvriendelijk. De laatste versie – iOS 8 – voegt een hele hoop interessante features toe waardoor iOS uitermate geschikt is voor vrijwel alle doeleinden. Bovendien kan geen enkel ander besturingssysteem concurreren met de gigantische App Store. In vergelijking met bijvoorbeeld Android of Windows Phone voelt iOS ten slotte erg soepel aan.

De Apple Watch – het slimme horloge van Apple – zal op een zeer sterk aangepaste versie van iOS draaien met een ontwerp dat geoptimaliseerd is voor het kleine scherm. We kunnen zeker en vast concluderen dat de software van Apple uiterst mooi is, maar ook verrassend veelzijdig.

Plaats als eerste een reactie