Software voor je macbook

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe macbook, zul je je wellicht afvragen of je ook op zoek moet gaan naar nieuwe software. Een macbook is al duur genoeg en software is over het algemeen ook niet goedkoop. Je kunt je maar beter goed voorbereiden op een koop van dergelijke apparatuur.

Apple en software

Apple heeft het liefst alle software voor op hun apparatuur in eigen hand. Software van buitenaf kan namelijk zorgen voor schade. Denk aan virussen die binnenkomen door slecht beveiligde software. Apple wilt gebruikers een optimale ervaring bieden.

Apple store

Apple heeft een eigen app store. De meeste mensen kennen dit begrip wel vanuit de iPhone. Maar bij Macbooks werkt dit hetzelfde. Software kan in de Apple store opgezocht worden, je weet dan dat de kwaliteit van een bepaald niveau is. In de app store kunnen zowel gratis als betaalde apps gedownload worden.

Een nieuwe macbook

Wanneer je een nieuwe macbook koopt dan heb je hier eigenlijk geen extra software bij nodig. Alles is al voor je geïnstalleerd. Je kunt de laptop open klappen, aanzetten en in principe per direct gebruik maken van je laptop. Apple heeft zijn eigen versie van Office (Word, Excel, Powerpoint, etc.). Wanneer je toch liever de Microsoft versies hebt, dan kun je deze wel los aanschaffen. Let er dan wel op dat deze compatible zijn voor een macbook. Anders werkt de software alsnog niet.

Plaats als eerste een reactie