Tegenwoordig kun je online je pasfoto na laten kijken

pasfoto

Een pasfoto heb je nu eenmaal nodig voor een aantal dingen. Denk bijvoorbeeld aan een foto voor je paspoort, ID-kaart, rijbewijs of zelfs voor op je curriculum vitae. Voor deze laatste is het niet perse belangrijk dat de foto aan een aantal vaste eisen voldoet, het enige wat er toe doet is dat je representatief overkomt. Voor de rest van de documenten moet de foto echter wel aan een aantal eisen voldoen. Nu kun je tegenwoordig zelf een foto maken. Hier hoef je allang niet meer naar een fotograaf toe. Je moet alleen wel zeker weten of de foto’s aan de eisen voldoen. Gelukkig kun je daarom tegenwoordig online je pasfoto laten nakijken.

Hoe werkt het online laten nakijken?

Om jouw pasfoto online te laten nakijken moet je eerst een digitale foto hebben. Dit kun je in principe gewoon met je smartphone doen. Eigenlijk gaat het heel eenvoudig. Het kan gewoon met de camera app op je telefoon, maar je kunt ook speciale apps hiervoor downloaden. Die maken de foto dan gelijk op het juiste formaat. Deze controleren echter niet perse of de foto ook geschikt is.

pasfoto maken

Pasfoto laten maken

Om dit te doen kun jij je foto online inzenden. Je maakt dan een foto volgens de instructies die zij geven en vervolgens wordt beoordeeld of de foto voldoet aan alle eisen. Een aantal punten waar ze op letten zijn bijvoorbeeld of er wel genoeg lichtinval is of dat jouw gezicht wel recht op de foto staat. Wanneer er niet genoeg licht in de foto is, kunnen gezichtskenmerken niet goed af te lezen zijn. Een foto wordt dan per direct geweigerd. Jij dient namelijk identificeerbaar te zijn aan de hand van de foto. Je gezicht moet recht zijn zodat het niet vervormd wordt op de foto, wanneer je wat naar links, rechts, boven of onder gedraaid staat, wordt de invalshoek anders. De proporties van je gezicht kloppen dan niet meer.

Bron: https://pasfoto.me/digitale-pasfoto/

De achtergrond is belangrijk

Voor het nemen van zo een foto is het belangrijk dat je een zo wit mogelijke achtergrond hebt. Dit voorkomt vertekeningen van je huidskleur. of andere kenmerken. Daarnaast moet je ook recht in de lens kijken. Al deze eisen zorgen ervoor dat iedere foto aan dezelfde normen voldoet. Dit maakt het voor personeel, maar ook voor software gemakkelijker om de foto te scannen, eveneens om te controleren of er bijvoorbeeld fraude wordt gepleegd.

Het is wel handig om je digitale pasfoto te laten controleren, door een andere partij. Wanneer je digitale pasfoto namelijk niet goedgekeurd wordt, duurt het alleen maar langer voordat je jouw documenten hebt. Dit kan al enige tijd in beslag nemen. Het is daarom fijn om van te voren te weten of je foto’s aan alle eisen voldoen.

Plaats als eerste een reactie