Tips voor een veilige digital workspace

digitale werkplek

Ben je werkzaam in een digitale werkplek, zoals de digital workspace van Detron, dan wil je veilig je werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het moet vanaf het begin af aan goed geregeld zijn, want niemand zitten te wachten op datalekken en andere ongewenste pottenkijkers. Een aantal tips hoe jij in een veilige digitale workspace je werkzaamheden kunt uitvoeren.

Log veilig in met een 2-wegs verificatie

Je maakt het hackers extra moeilijk om tot diensten zoals jouw email-dienst en clouddienst toegang te krijgen met een 2-wegs verificatie. Je logt in met deze speciale verificatie door middel van twee stappen. Dat betekent niet alleen met een wachtwoord, maar ook met een speciale code die je op je telefoon te zien krijgt. 

Maak gebruik van Office 365 Backup

Eén op de drie bedrijven hebben te maken met het verlies van gegevens bij de service van Microsoft 365. Dat kan gebeuren door simpele beginnersfouten tot grote beveiligingsrisico’s. Maak daarom gebruik van Office 365 Backup. Met dit backup programma zorg je dat alle services zoals e-mails, agenda, contactpersonen en SharePoint 24/7 beveiligd zijn. 

werkplek online

Op zoek naar een online werkplek?

Zorg voor veilig printen en scannen

Ooit waren printers op zichzelf staande apparaten. Tegenwoordig zijn het multifunctionele netwerkprinters, de zogenaamde MFP’s. MFP’s zijn een zwakke plek als het aankomt op cybersecurity en een groot risico voor veel bedrijven. Zorg daarom dat je de beveiliging van printers en scanners opschroeft met bijvoorbeeld beveiligingsfuncties voor gegevensbescherming. Vaak zit dat overigens al ingebouwd bij nieuwe printers.

Hoe staat de cyberveiligheid bij jouw bedrijf ervoor?

Meten is weten, laat daarom periodiek je digitale werkplek, zoals de digital workplace van Detron, checken op kwetsbaarheden. Dit geeft je een compleet overzicht over de risico’s die er spelen binnen je bedrijf. Zorg dat je netwerk wordt gescand op kwetsbaarheden en laat

het zien in een security dashboard. Zo’n cyber assessment doet alleen maar goed voor je bedrijf en je kunt veel risico blootleggen en zodoende oplossen.

Plaats als eerste een reactie