Tips voor presentaties geven tijdens COVID-19

narrowcasting

Als je bij een bedrijf werkt waarin veel presentaties worden gegeven, zoals door ideeën te pitchen of het hele kantoor op de hoogte te houden van de nieuwste veranderingen, dan kan het door corona best lastig zijn om dit vol te houden. Veel mensen werken namelijk thuis, en het geven van presentaties is juist zo effectief in een volle zaal met een grote beamer. Maar, gelukkig zijn er genoeg tips om ook de presentaties thuis, via een livestream, goed te laten verlopen. Lees snel door als jij ook veel presentaties moet geven voor werk. 

Narrowcasting

Allereerst is narrowcasting een interessante ontwikkeling op technologisch vlak, die het presenteren online veel makkelijker kan maken. Narrowcasting kan beschreven worden als het digitaal presenteren van informatie aan publiek, waarbij de ‘creator’ de touwtjes in handen heeft. Je kunt hiermee dus gemakkelijk communiceren via televisieschermen, en je hebt eigenlijk een privé televisiekanaal. Mensen thuis kunnen kijken naar de informatie en hierbij voelt het net alsof ze er ook echt bij zijn. Zeer handig voor interactieve presentaties dus, met een zeer professionele uitstraling. Willen jullie ook gebruik maken van narrowcasting in het bedrijf? Kijk dan op marketing in beeld.

presentatie

Op zoek naar een nieuwe manier om te presenteren?

Zorg voor betrokkenheid

De grootste valkuil van online presenteren is dat de kijker snel zijn/haar aandacht verliest. Dit is niet zo gek, want je kunt gemakkelijk op je telefoon kijken tijdens een presentatie of iets in de kamer gaan doen waar je aanwezig bent. Mensen voelen zich snel anoniem, vooral als de camera uitstaat. Dit is dan ook belangrijk om te veranderen: zorg dat mensen, ook als ze niks zeggen, hun camera aan laten staan. Daarnaast is het ook fijn als je vragen stelt tijdens de presentatie, zodat mensen meer betrokken worden bij het verhaal. 

Maak duidelijke presentaties

De laatste tip gaat meer om de vormgeving van de presentatie. Als iemand thuis kijkt naar een presentatie, is het nog moeilijker om reacties te lezen van gezichten. De kans is dus aanwezig dat mensen niets begrijpen van de presentatie maar hier dan niets van durven te zeggen. Daarom is het belangrijk dat je een presentatie van te voren goed oefent voor iemand die het nog nooit gehoord heeft. Vraag daarna naar de mening van deze persoon: was het duidelijk, zijn de slides goed, en was het niet te langdradig? Samen met deze tips kom jij de corona tijd wel door! 

Plaats als eerste een reactie