UPC neemt Ziggo over

Ziggo overgenomen door UPC

Ziggo gaat overgnomen worden door UPC. Dat heeft het moederbedrijf Liberty Global naar buiten gebracht. Het moederbedrijf dat al een groot aandeel had in Ziggo gaat de twee bedrijven samenvoegen in een poging een nationwide kabelnetwerk te creeren. Liberty Global wil de grootste aanbieders van alles in een pakketten samenvoegen in het Ziggo hoofdkantoor in Utrecht. Het UPC kantoor in Amsterdam gaat dan gesloten worden.

Daarbij zal de naam UPC komen te vevallen wat op zijn minst opmerkelijk genoemd kan worden. UPC kamt nog steeds met een wat besmeurd imago dat voorkomt uit de beginjaren van deze eeuw. Met name de klantenservice van UPC liet destijd te wensen over.

Gevolgen voor klanten

Voor nieuwe klanten zal de fusie gevolgen gaan hebben. De digitale tv pakketten zullen gewijzigd worden zodat de pakketten van UPC en Ziggo hetzelfde zijn. Wat de uiteindelijke gevolgen gaan zijn is moeilijk te voorspellen. Wel is het zo dat Ziggo op dit moment iets goedkoper is dan UPC maar UPC biedt weer hogere internetsnelheden dan Ziggo. Zeker is dat producten als bijvoorbeeld interactieve tv pakketten gewijzigd gaan worden. Bestaande klanten zullen waarschijnlijk niet veel merken omdat er bij een wijziging van abonnementen het recht ontstaat om zonder kosten op te zeggen.

Gevolgen voor medewerkers

Medewerkers van zowel Ziggo als UPC zullen de fusie wel degelijk gaan voelen. Met name de afdelingen financiën en personeelszaken zullen dubbel bezet gaan worden en dat leidt tot gedwongen ontslagen. Liberty Global heeft aangegeven dat Ziggo medewerkers niet ontslagen worden voordat de fusie van beide bedrijven afgerond is.

Patriot act van kracht voor Ziggo klanten

Nu Ziggo straks overgenomen gaat worden door een Amerikaans bedrijf, gaat dit gevolgen hebben voor de privacy van nu Ziggo klanten. Liberty Global is namelijk verplicht informatie door te spelen aan de Amerikaanse overheid als zij daar om vragen. Sinds 9-11 is namelijk de Patriot Act van kracht waardoor Amerikaanse bedrijven verplicht zijn informatie door te spelen ondanks dat zij buiten de VS gevestigd zijn.

Plaats als eerste een reactie