Verslaafd aan internet

verslaving internet

We hebben allemaal wel al eens op het internet gesurft. Je bent druk bezig met Instagram, YouTube of je gamet af en toe. Het is leuk om te doen, maar als je te veel bezig bent met het internet en je word verslaafd, dan kan het iets serieus worden.

Veel straling

Door de hele dag door naar een scherm te kijken, bijvoorbeeld je computer, gsm, tv… kijken je ogen de hele tijd naar een soort blauwe straling, die schadelijk kan worden voor je ogen als je er teveel naar kijkt. Hierdoor kunnen je ogen sneller vermoeit geraken en heb je meer kans op bijziendheid. Als je wat meer op je ogen wil letten bestaat er iets genaamd de “20 20 20 regel”. Dat houdt in dat je om de 20 minuten dat je voor een scherm zit 20 seconden lang 20 meter ver kijkt.

internetgebruik

Te veel internet leidt tot verslaving

Slechter voor de gezondheid

Het gebruik van het internet kan ook slechte gevolgen hebben voor je gezondheid. Door de hele dag op het internet te zitten kom je niet meer buiten, dus krijg je geen frisse, gezonde lucht binnen en je beweegt ook niet meer. Door minder te bewegen kan je sneller rug- en nekklachten krijgen. Het is dus zeer belangrijk om zeker af en toe te stoppen met het internet en even te bewegen. Wat ook soms gebeurt is dat mensen zo verslaafd zijn dat ze er gewoon niet meer aan denken om water te drinken, dat dan ook slechte gevolgen heeft voor je gezondheid.

Minder vrienden

Doordat je minder buitenkomt zal je ook minder afspreken met je vrienden. Sommige mensen leren dan wel online nieuwe mensen kennen of ze spreken online af met de vrienden die ze al hebben, maar dit is toch niet hetzelfde. Naarmate de tijd vordert zal je band met je vrienden anders worden en heb je misschien helemaal geen zin meer om met hen af te spreken. Dit komt dan uit op eenzaamheid, iets dat vaak voorkomt bij verslaafde mensen.

Plaats als eerste een reactie