Voordelen van werken in de cloud

Voordelen van werken in de cloud

Cloud computing kan ook voor kleinere bedrijven een grote verandering betekenen. Tegenwoordig zijn er al heel wat kleine bedrijven die zich volledig aangepast hebben aan het digitaal werken. Studies bewijzen dat het percentage van de gebruikers zal verdubbelen, tot 80 procent in 2020. Hier zijn vier redenen waarom ook kleine bedrijven zaken moet migreren naar de Cloud.

1. Lagere kosten

 

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het verplaatsen van alle digitale activiteiten naar de Cloud is het feit dat het aanzienlijke besparingen met zich kan meebrengen. Het bedrijf heeft onder andere geen eigen zware server meer nodig. Een bedrijf kan meer doen met minder hardware. Daardoor hebben kleine bedrijven minder ruimte nodig, minder IT-vereisten, minder energieverbruik, enzovoort. Voor kleinere bedrijven zijn deze besparingen van onschatbare waarde.

2. Betere samenwerking

 

Flexibel ondernemen is gemakkelijker wanneer er in de Cloud gewerkt wordt. De mogelijkheid om verschillende bestanden op te slaan waartoe verschillende medewerkers toegang krijgen is gemakkelijk te realiseren. Tools zoals Google Drive, die door gebruikers van Google kan geüpload worden, zorgen ervoor dat op de werkplek, of daarbuiten, beter kan samengewerkt worden. Daarnaast kunnen werkgevers ervoor kiezen om voor bepaalde werknemers de toegang te beperken. Kleine ondernemers kunnen op die manier ook de individuele vooruitgang van verschillende opdrachten volgen, iets wat heel efficiënt kan zijn voor de verdere planning en volledig past in het kader van flexibel ondernemen.

Voordelen van werken in de cloud

Werken vanuit de cloud heeft vele voordelen, gebruik jij het al?

3. Verhoogde flexibiliteit

 

Een van de meest aantrekkelijke van het volledig digitaal werken, is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot alle werk-gerelateerde bestanden en informatie vanaf elk apparaat, op elk moment en om het even waar. We leven nu eenmaal in een mobiele wereld. De dagen dat bestanden alleen maar werden opgeslagen op de server van een bedrijf zijn al lang vervlogen. Naarmate meer werknemers ook flexibele werktijden hebben is het heel handig dat ze toegang kunnen krijgen tot de bestanden waar ze aan meewerken. Digitaal werken maakt het niet alleen mogelijk om flexibel te zijn in uren maar ook in locatie.

4. Betere integratie

 

Het invoeren van een cloud-based business oplossing voor een bedrijf biedt meerdere mogelijkheden tot betere en vereenvoudigde mogelijke voor flexibel ondernemen. Er zijn momenteel heel wat Cloud-providers die zich gespecialiseerd hebben in het bijhouden van bestanden van kleine ondernemingen. Kleine bedrijven kunnen profiteren van gespecialiseerde diensten die backoffice activiteiten integreren, van human resources, over marketing tot de boekhouding. Deze mogelijkheden bieden kleine ondernemers meer tijd om zich te concentreren op de meer kritische gebieden van het bedrijfsleven.

Plaats als eerste een reactie