Waardering tonen met het perfecte personeelsgeschenk doe je zo

Een geschenk

Werknemers zijn de ruggengraat van elk bedrijf. Zij zijn degenen die dingen mogelijk maken, dag in dag uit. Om waardering te tonen voor hun harde werk kiezen veel bedrijven ervoor om personeelsgeschenken uit te delen aan het eind van het jaar of bij speciale gelegenheden zoals verjaardagen of een kerstgeschenk. Maar wat voor soort geschenk is geschikt voor een groep werknemers? Lees verder om te ontdekken hoe je het perfecte personeelsgeschenk kunt uitzoeken. 

Overweeg je budget 

Voordat je zelfs maar begint met winkelen voor een personeelsgeschenk, is het belangrijk om je budget te overwegen. Bepaal een bedrag dat je per werknemer wilt uitgeven – dit kan variëren van een paar dollar tot honderden, afhankelijk van je budget en de grootte van je team. Als je eenmaal een algemeen idee hebt van hoeveel je bereid bent uit te geven, wordt het gemakkelijker om je opties te beperken. 

Een personeelsgeschenk

Een personeelsgeschenk

Bedenk wat iedereen aanspreekt 

Bedenk vervolgens wat voor soort cadeau iedereen in je team zou aanspreken. Is er iets dat ze allemaal gemeen hebben? Bijvoorbeeld, als de meeste van je werknemers fervente koffiedrinkers zijn, dan zou een mooie espressomachine of een dure Franse pers misschien een ideaal cadeau zijn. Of, als de meesten van hen van buitenactiviteiten houden, zoals wandelen of kamperen, dan zou misschien een kampeeruitrusting door iedereen in de groep gewaardeerd worden. 

Maak het persoonlijk 

Probeer tot slot elk cadeau waar mogelijk te personaliseren. Zelfs als je iets generieks koopt zoals mokken of t-shirts met je bedrijfslogo erop, probeer dan voor iedereen iets unieks te kopen dat hun individuele persoonlijkheid en interesses weerspiegelt. Als iemand bijvoorbeeld van Star Wars houdt, dan zal een mok met Darth Vader of Yoda erop zeker een glimlach op zijn gezicht toveren! En als iemand een fervent lezer is, waarom geef je hem dan geen boekenabonnement, zodat hij elke maand boeken ontvangt die speciaal op zijn smaak zijn afgestemd?  

 

Er zijn veel verschillende manieren waarop je waardering voor je personeel kunt tonen met een doordacht en betekenisvol personeelsgeschenk. Overweeg eerst en vooral je budget voordat je beslist welk soort geschenk het meest geschikt is voor elke persoon in je team – het hoeft niet veel te kosten, zolang het maar attent is! Bedenk bovendien wat iedereen in de groep zou aanspreken en probeer elk cadeau waar mogelijk persoonlijk te maken, zodat iedereen zich gewaardeerd en gewaardeerd voelt voor zijn harde werk!

Plaats als eerste een reactie