Wanneer je het beste een sim-only abonnement kunt afsluiten

Dat sim-only niet meer weg te denken is uit de maatschappij is wel duidelijk. Deze dienst is razend populair en wordt steeds vaker gebruikt zoals je hier kunt lezen. Toch zijn er nog altijd veel vragen van mensen over wanneer ze nu wel of niet een sim-only abonnement moeten aanschaffen en wat hier nu wel of niet de voordelen van zijn. 

Om dit beter in beeld te krijgen gaan we je daarom op weg helpen met enkele voorbeelden waarin een sim-only abonnement goed van pas kan komen. En zul je daardoor zien dat dit vaker voorkomt dan je in de eerste plaats zou denken.

Sim-only als besparing en kostenverlaging.

Wanneer je de prijzen van de verschillende sim-only abonnementen in dit overzicht bekijkt en deze vergelijkt met traditionele telefoonabonnementen waarbij je een toestel met belminuten en data krijgt. Zal het je opvallen dat een ouderwets abonnement van 2 jaar een stuk goedkoper is dan een sim-only abonnement. Althans wanneer je de kosten voor de telefoon even niet mee rekent.

kiezen voor sim only abonnement

Want dat is nu net het voordeel van Sim-only. Telefoons gaan steeds langer mee, zeker de wat duurdere smartphones van Apple en Samsung gaan doorgaans veel langer mee dan je telefoon abonnement van 2 jaar. 

Sim-only voorbeeld 1.

Laten we er in dit voorbeeld vanuit gaan dat je voor het eerst een telefoon aanschaft omdat je deze nog niet hebt. Dan luidt het advies neem een abonnement met telefoon voor twee jaar om koop zelf een telefoon en neem een sim-only abonnement. In het laatste geval zul je goedkoper uitzijn maar niet iedereen kan +/- € 800,- neertellen voor een telefoon. Dus nemen de meeste mensen daarom een abonnement waarmee ze gespreid kunnen betalen voor de bijhorende telefoon.

Nu worden er abonnementen van 1 of twee jaar verkocht en nemen de meeste mensen een abonnement met een looptijd van twee jaar omdat deze goedkoper zijn. Je begrijpt dat deze twee jaar zo voorbij zijn en wanneer jij je telefoon redelijk goed hebt gebruikt deze na 2 jaar nog lang niet op is je hem nog langer kunt gebruiken.

Nu kun je natuurlijk wel een nieuwe telefoon uitkiezen om je abonnement verlengen, maar in feite ben je dan een dief van je eigen portemonnee of een prooi van het commerciële landschap waarin we leven. Het laten doorlopen van je abonnement is ook geen optie want je blijft namelijk het afgesproken bedrag betalen en dat terwijl je in feite door je looptijd heen bent en alles al hebt betaald. Maar omdat je niet opzegt blijft je provider gewoon afschrijven.

Dit is een perfect moment om te kijken naar een sim-only abonnement. Je telefoon is nog goed, hij voldoet aan alle moderne maatstaven alle apps werken nog perfect, hij is up to date, nog supersnel en daarom geen reden om hem weg te doen. 

Op dit moment kun je bij je huidige al dan niet bij een andere provider overgaan op sim-only hiermee verlaag je namelijk je maandelijkse kosten drastisch en kun je zolang je je telefoon kunt gebruiken deze kosten zo laag mogelijk houden. Omdat je niet exact weet wanneer je wel een nieuwe telefoon nodig gaat hebben kun je een flexibel sim-only abonnement nemen dat je elke maand kunt opzeggen. Zo kun je voorkomen dat je zonder telefoon komt te zitten en wanneer de tijd rijp is een nieuwe met abonnement afsluiten.

Sim-only voorbeeld 2.

Bovenstaande voorbeeld is een veel voorkomend voorbeeld voor veel mensen. Maar het kan ook anders. Stel je bent een vader of moeder met kinderen en een gezin. En je hebt bovenstaande voorbeeld gevolgd. Wellicht wordt het tijd voor een nieuwe telefoon, maar het wordt ook langzaam aan tijd voor je kids om een eigen telefoon te hebben zodat ze langzaamaan bekend kunnen worden met het telefoongebruik, verschillende apps, het internet en alles wat erbij komt kijken. Maar vooral heel belangrijk ze kunnen bellen en gebeld worden.

Jouw oude telefoon die te langzaam voor je is geworden leent zich hier perfect voor. Als hij stuk gaat is het tenslotte niet erg en dus perfect voor je jonge kinderen om zich bekend te maken met dit fenomeen. Nu wil je wel dat ze bereikbaar zijn en kun je ook voor je kinderen op deze manier het beste een sim-only abonnement afsluiten. Je kunt zo’n abonnement helemaal zelf instellen en kiezen hoeveel data en belminuten ze krijgen. Er zijn zelfs sim-only abonnementen speciaal voor kinderen.

Plaats als eerste een reactie