Wat is Virtual Reality en wat houd het in?

virtual reality

Steeds vaker hoor je dat men het over Virtual Reality heeft. Maar wat is Virtual Reality nu eigenlijk en welke verschillende toepassingen heeft VR? Het antwoord op deze vragen lees je in dit artikel. Nadat we de vraag “wat is virtual reality?” beantwoord hebben, zullen we je ook meer informatie geven over de verschillende merken en apparaten. Ben jij van plan om zelf een VR-bril te kopen of ben je simpelweg benieuwd naar wat VR inhoudt? Lees dit artikel dan grondig door! Na het lezen van dit artikel weet je namelijk alles dat je over deze onderwerpen moet weten.

Het antwoord op de vraag “wat is Virtual Reality?”

Laten we beginnen met het beantwoorden van de hoofdvraag: “wat is Virtual Reality?”. Vertaald naar het Nederland staat Virtual Reality voor virtuele realiteit. Alleen hoe verschilt deze virtuele realiteit ten opzichte van een film of een spel op de Wii? Met Virtual Reality lijkt alles nog een stuk realistischer. Dat komt door het feit dat er geen gebruik wordt gemaakt van een computermonitor of een standaard beeldscherm. In plaats daarvan krijg je een bril op en zie je precies wat jij zou zien als je je in deze andere realiteit zou bevinden.

Niet te verwarren met Augmented Reality

Wat is het verschil tussen Virtual Reality en Augmented Reality dan precies? Augmented Reality is een combinatie van de werkelijkheid en een virtuele werkelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon Go. Bij dit spel krijg je de werkelijkheid te zien, in combinatie met een virtuele afbeelding van een Pokémon. Virtual Reality en Augmented Reality zijn dus zeer verschillend van elkaar, maar worden nog wel eens met elkaar verward. Hierbij hebben we dus een kleine inzage gegeven in wat is Virtual Reality.

VR bril

Een virtual reality bril

Virtual Reality kent vele toepassingen

Inmiddels weet je het antwoord op de vraag “wat is Virtual Reality?”. Je kunt je zelf mogelijk ook al voorstellen dat de mogelijkheden met VR enorm zijn. Toch noemen we graag een aantal toepassingen van Virtual Reality. Om te beginnen is het goed om te weten dat VR door zowel particulieren als door bedrijven gebruikt wordt. Welke toepassingen VR voor bedrijven kent? VR kan onder andere gebruikt worden voor trainingen. Soms is het moeilijk om de werkelijkheid na te bootsen op een trainingslocatie. Met Virtual Reality wordt dit een stuk eenvoudiger. Zo wordt VR bijvoorbeeld ook gebruikt door medewerkers van de politie.

Virtual Reality kan ook gebruikt worden om klanten een ontwerp mee te tonen. Zo kan een ontwerper of architect bijvoorbeeld virtuele rondleidingen geven.

Ook voor particulieren zijn er veel toepassingen

Ook particulieren kunnen gebruik maken van VR. Zo kunnen particulieren bijvoorbeeld VR gebruiken om mee te gamen. We zien nu al dat veel grote streamers gebruik maken van VR. De spellen die je kunt spelen in Virtual Reality worden steeds ingewikkelder. Daarnaast zijn er ook films die je kunt bekijken in VR. Momenteel zijn dit nog voornamelijk korte filmpjes, maar waarschijnlijk worden ook deze films uiteindelijk vrij uitgebreid. Wat is Virtual Reality en wat zijn hiervan de mogelijkheden. Dit hebben we bij deze aan je uitgelegd. Mogelijk zullen de films zoals wij die nu kennen zelfs steeds meer vervangen worden door VR. Kun jij je al voorstellen dat het echt lijkt alsof jij zelf meespeelt in de film?

Plaats als eerste een reactie