Wat voor soorten printers zijn er op de markt?

printer

Een printer is een belangrijk iets om te onderhouden op kantoor. Het is dus ook van belang dat de printers passen bij datgene wat je wilt printen. Printers verschillen op een hoop fronten. Alleen al gezien de verschillende prijzen en soorten die op de markt aanwezig zijn. Omdat het nog best wel eens lastig kan zijn om een goede keuze te maken is het goed dat je weet wat voor soort printers er zijn op de markt. Na het lezen van dit artikel weet je wat de verschillen nu precies zijn tussen de verschillende soorten printers.

Inkjet of laser?

Wanneer het gaat over vergelijken tussen printers kom je vaak bij de optie Inkjet of laser. De eindkeuze tussen deze twee verschillende printers wordt vaak beïnvloed door hetgeen waar de printer voor nodig is. Laserprinters van Refurbished Printer  staan vooral bekend om hun de snelheid van deze printer en de hoge capaciteit van het papier. Daartegenover staan de inkjet printers zijn voornamelijk gemaakt voor de sterke reproductie van de kleuren en de kwaliteit van de afdrukken. Laserprinters zijn prijzig in aanschaf, maar de cartridges een voor inkjet printer is een stuk duurder in aanschaf dan de tonercartridges van een laserprinter en ze gaan minder lang mee.

cartridges

Welke cartridges heb jij nodig?

Cardprinters

Bepaalde printers zoals de cardprinter zijn gemaakt voor specifieke doeleinden. Een cardprinter geeft jou de mogelijkheid om zelf kaarten of pasjes te maken en tegelijk ook af te drukken. Dit is uitermate handig voor bedrijven die pasjes maken voor bezoekers of toegang tot evenementen, maar ook cadeaukaarten of kaarten waar een naam van degene op moet staan. Deze kaarten en pasjes worden in de cardprinter ook nog is in een kort tijdsbestek gemaakt door u zelf. Door het feit dat u deze kosten niet hoeft uit te besteden bespaart u een grote kostenlast.  Zorg er dus voor dat u bij de keuze van een printer een keuze maakt die past bij hetgeen waar u de printer voor gaat gebruiken.

Welke printer is nu het beste?

Er bestaat eigenlijk geen beste printer als u het bekijkt op soorten. Iedere printer is gemaakt om hetgeen af te drukken waarvoor het geprogrammeerd is.  De vraag is dus wat je precies gaat printen. Houdt u het bij een tekst in zwart-wit? Of tekst met kleuren afbeeldingen, of wilt u passen of kaarten printen? Het is een grote geldverspilling wanneer je een printer koopt met functies die niet gebruikt gaan worden. Hier betaal je natuurlijk veel voor wanneer u de printer koopt. De tip die wij dus kunnen geven is dat u het beste vooraf kan bepalen waar u de printer voor gaat gebruiken. Wilt u kaarten of pasjes gaan afdrukken kiest u voor de cardprinter. Wanneer u een alleskunner wilt kunt u het beste kiezen voor de laserprinter en als u voornamelijk foto’s wilt afdrukken kunt u het beste kiezen voor een inkjetprinter.

Plaats als eerste een reactie