Wat zijn de voordelen van afvalbeheer software?

afvalbeheer software

Voor bedrijven in de afvalbranche is het gebruiken van software voor hun afvalbeheer essentieel om hun afvalvoorraad, facturering, veiligheidsnormen en apparaten te beheren. Voor elk bedrijf dat actief is op het gebied van afvaltransport, recycling, afvalproductie, stortplaatsen of medisch afval is afvalbeheer software onmisbaar.

Afvalbeheer software zorgt voor automatisering

Als bedrijf in de afvalbranche overstappen op nieuwe afvalbeheer software zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden en dat het gehele proces nog nauwkeuriger gaat. De hoeveelheid bedrijfsafval kan beter gewogen worden en daarnaast zorgt de software ervoor dat er nauwkeuriger gefactureerd wordt.

Het grote voordeel van afvalbeheer software is de het werkproces grotendeels geautomatiseerd wordt. Je hoeft de gegeven vaak maar één keer in te voeren, vervolgens worden orders automatisch door het systeem uitgewisseld. Het automatiseren verkleind de kans op fouten op de werkvloer en zorgt ervoor dat er tijd gewonnen wordt.

afvalbedrijf software

Software helpt afvalbedrijven efficiënter te werken

Nauwkeurige managementrapportages

Een afvalbeheer systeem zorgt voor nauwkeuriger managementrapportages, die grotendeels automatisch verzonden worden. Alle operationele proces data wordt automatisch in de cloud bijgewerkt. De meeste software beschikt ook over een dashboard, waarin alle rapportages overzichtelijk te zien zijn. Dit zorgt ervoor dat alle processen eenvoudig gemonteerd kan worden en er indien nodig processen bijgestuurd kunnen worden.

Tip: Afvalcontainer voor binnen je bedrijf nodig? Lees meer informatie over containerverhuur op Bedrijfsafval.nl!

Top 3 afvalbeheer software

Als je gaat zoeken naar software voor afvalbeheer, dan heb je ontzettend veel keuze. Om deze keuze iets gemakkelijker te maken hebben we de drie beste software op een rijtje gezet.

  • Wastebits. Deze SaaS-oplossing is de ideale software voor het beheer van speciale, gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstromen. Ook afval goedkeuringen kunnen in deze software bijgehouden en beheerd worden. Daarnaast is mogelijk om weegbonnen te maken en te rapporteren. Wastebits is de enige digitale oplossing voor elk bedrijf in de afvalbranche.
  • stopCheckr. De software stopCheckr is een handige tool om klanten, routes, urenstaten, chauffeurs, voertuigen en inspecties te beheren. Daarnaast biedt de software ook optionele add-ons, zoals klantenportals en API-integraties. StopCheckr is dé software voor afvaltransporteurs en zorgt ervoor dat de bedrijfskosten geminimaliseerd worden.
  • Delta Waste System. Dit management- en klantsysteem is speciaal ontworpen voor afvaltransporteurs. Een belangrijk voordeel om te kiezen voor de software van Delta Waste System is de op maat gemaakt factureringsmodules. Deze modules voor facturering sluiten perfect aan op de unieke behoeften van afval vervoerders. Zo kan er maandelijkse facturering ingesteld worden, maar ook speciale facturering is mogelijk. Kortom, deze software is een must voor afvaltransporteurs die een nauwkeurige facturering willen hebben.

 

Plaats als eerste een reactie