Webbased apps

Een web applicatie wordt ook wel een webbased app genoemd en is simpel gezegd een online programma. Doordat het programma online staat is het door vrijwel elke webbrowser te benaderen en heb je altijd toegang tot je applicatie. Omdat een webbased app via de browser kan worden geopend is het niet nodig om het programma te installeren op een apparaat. Op de meeste apparaten is het overigens wel mogelijk om een snelkoppeling te maken waardoor gebruikers de applicatie snel kunnen vinden.

Een web app biedt voordelen

Voor de eigenaar heeft een web applicatie een aantal voordelen. In tegenstelling tot een native app dient een web app maar één keer ontwikkeld te worden. Native programma’s dienen per platform ontwikkeld te worden. Met een web app kan dus een hoop tijd en ontwikkelkosten worden bespaard. Daarnaast is een web applicatie eenvoudiger te onderhouden. Ten opzichte van mobiele apps heeft een web app ook een nadeel. Zo kan een web app niet alle apparaat specifieke functionaliteiten zoals bijvoorbeeld de camera gebruiken. Daarnaast is er altijd een internetverbinding vereist.

 

Ook voor de gebruiker heeft een web app diverse voordelen. Waar een native applicatie alleen via één type apparaat kan worden geopend en via de app store dient te worden gedownload kan een web app op meerdere apparaten worden benaderd. Doordat een web app mee schaalt met het formaat van het scherm kan een web app worden gebruikt op zowel een desktop, smartphone als tablet worden benaderd.

 

Toepassingsmogelijkheden

Een webbased applicatie kan voor diverse doeleinden worden ingezet. Bedrijven zetten dergelijke applicaties vaak in ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Bijvoorbeeld voor het onderhouden van klantcontacten of het bijhouden van urenstaten. Echter kan een web app ook worden ingezet als communicatiemiddel voor uw bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan applicatie waarmee

 

Software ontwikkelaars
Een webbased app kan worden gemaakt door een app ontwikkelaar.  Ook diverse internetbureaus bieden tegenwoordige de service om een web app te maken. Vaak lijkt een web applicatie dan ook veel op een reguliere website. Echter heeft een web app meerdere functionaliteiten waardoor het verstandig is om deze te laten maken door een ervaren software ontwikkelaar. Een web app wordt doorgaans gemaakt in HTML5. Dit is een programmeertaal welke door vrijwel alle moderne browsers wordt ondersteund.

 

Meer weten over web applicaties en software ontwikkeling? Neem dan eens een kijkje op de website van Coffee IT.

Plaats als eerste een reactie