Welke DJ’s zijn er en wat doen ze?

De term “DJ” staat eigenlijk voor Diskjockey. Oorspronkelijk was een DJ een persoon die platen op een draaiplank legde om zo mooi en/of leuk nieuw liedje te krijgen. Meestal noemt men de veranderingen of aanpassingen in een liedje ook wel een “mix”. Bij een mix worden er leuke deuntjes en vernieuwende melodieën achter elkaar geplakt. Een DJ staat meestal vooraan op een festival. Altans zo kennen de meeste mensen een DJ.

Radio DJ

Er bestaat ook de term “radio-dj”. Dit is de persoon die u hoort op de radio. Hij praat al de verschillende platen en cd’s aan elkaar. Een andere naam die ook bij de meeste mensen bekender in de oren klinkt is “presentator”. Ook bij radioprogramma’s die non-stop music laten spelen heeft de radio-dj een opdracht. Dan bestaat zijn opdracht erin om een goede volgorde te kiezen voor de liedjes. En deze uiteraard ook mooi en goed in elkaar te laten overvloeien.

Wat doen de DJ’s van tegenwoordig?

De DJ’s van tegenwoordig hebben hun mixen thuis al in elkaar gestoken, en drukken dan enkel op play en dansen een beetje zot. David Guetta zegt dikwijls in zijn interviews dat hij veel meer plezier heeft in zijn muziek thuis of in de studio in elkaar te steken dan wat zot te doen op het eigenlijk festival of feest.

Boek uw eigen DJ uit de omgeving

U kunt bijvoorbeeld ook binnenkort een feestje hebben, waarvoor muziek gezorgd moet worden. Woont u in de buurt van Utrecht, dan kan je bijvoorbeeld een DJ in Utrecht boeken. PA-Producties is hier specialist in, en maakt van elk feestje een waanzinnig feest.

Plaats als eerste een reactie