Welke software heeft een tandarts nodig?

Wanneer je een eigen tandartspraktijk hebt zul je niet meteen aan software denken. Toch is software een van de belangrijkste onderdelen binnen een praktijk. Het belangrijkste is natuurlijk de hardware en de kennis van de tandarts. Maar zonder software kan een praktijk niet draaiende blijven, of in ieder geval niet winstgevend. Door middel van software kan het geheel geautomatiseerd worden, dit levert een hoop waardevolle tijd en dus geld op. Ook worden er minder snel fouten gemaakt.

Automatiseren van de praktijk

Met tandarts software kan de praktijk geautomatiseerd worden. Dat houdt in dat dat je kunt zorgen dat het maken van afspraken, het sturen van berichten en het bijhouden van gegevens automatisch geregeld kan worden. Je hoeft dit niet meer handmatig overal bij te houden. Om deze reden scheelt het een hoop tijd en worden er ook minder snel fouten gemaakt. Het wordt voor de secretaresse ook een stuk eenvoudiger om de juiste afspraken te maken met patiënten en om hier de juiste tijd voor uit te trekken.

Afspraken inplannen via software

Voor iedere behandeling staat een bepaalde tijdsduur. Binnen de software kan automatisch de tijd worden aangeduid bij het ingeven van een bepaalde behandeling. Ook kan de planning naadloos in elkaar overlopen. Het meest tijdsbesparend is nog dat patiënten automatisch een herinnering verstuurd kunnen krijgen wanneer ze weer een afspraak moeten inplannen voor controle. In de agenda software komt automatisch de juiste patiënt op het juiste tijdstip te staan. Het geeft je als praktijk een stuk meer rust en neemt veel werk uit handen.

Plaats als eerste een reactie