Zoho Books

Zoho is een systeem dat bedrijven helpt met verschillende administratieve taken. Zo biedt Zoho een CRM voor bedrijven. Zoho books is een online accounting software die je een volledig inzicht geeft van je financiën en je helpt om het uit- en ingaande geld van je bedrijf te managen. Dit artikel helpt je om de basis van Zoho Books te leren, zodat je alles in Zoho Books kan vinden.

Het dashboard geeft een overzicht van de financiële status van je bedrijf. Het houdt je inkomen en uitgaven bij. Via het tabblad contacten kan je contacten toevoegen en je contacten beheren. Je kan je contacten in twee categorieën verdelen: klant of verkoper. Dit hangt af van de type transacties die je wilt gaan bijhouden in Zoho Books. Diensten en producten die je verkoopt, verhuurt of inkoopt kun je beheren onder het tabblad items. In deze sectie kan je ook je inventaris beheren. Bovendien krijg je automatisch een melding in deze sectie wanneer je aandelen dalen in waarde.

Je kan Zoho Books verbinden met je bank via de bankieren sectie. Hier kan je je bankkaart of credit card accounts verbinden met Zoho Books. Je krijgt dan berichtgevingen over je bankgegevens wanneer nodig. Bovendien kan je handmatig transacties toevoegen en regels opstellen zodat de transacties oplopend of aflopend worden gesorteerd. Het tabblad verkoop bestaat uit zaken die gerelateerd zijn met die ontvangsten van jouw account zoals schattingen, verkooporders, facturen, terugkerende facturen, kredietnota’s en dergelijke. In het tabblad aankopen kun modules gerelateerd met de aankopen van je account te maken hebben waaronder je uitgaven, inkooporders, rekeningen, verkoopkredieten en dergelijke. Door het plusje rechts van de modules kun je snel individuele transacties maken bij die specifieke methode.

In het tabblad accountant kun je handmatige logboeken maken, de basisvaluta aanpassen en je accounts kan beheren. In het rooster kun je projecten maken en beheren waarbij meerdere opdrachten en gebruikers aan te pas komen. Je kunt producten volgen en facturen maken voor het project. Het tabblad verslagen is erg groot. Er zijn ongeveer 42 subtabbladen. Het geeft dan ook een volledig overzicht van je bedrijf tot op het kleinste detail. Als je op het tandwieltje rechtsboven in beeld klikt, kun je business profiel, je belasting en abonnementen instellen. Als kiest voor ‘Meer instellingen’ kun je elke sectie van je Zoho Books organisatie aanpassen. Kortom, Zoho books geeft je een volledig inzicht van je financiën en alles is gelijk een stuk gestructureerder dan als je het zelf zou doen. Zoho Books bespaart je zo een hoop tijd. En bovendien bespaart het je ook nog eens een hoop geld. Zoho Books is meestal gesynchroniseerd met Zoho CRM. Dit is geschikt voor veel succesvolle bedrijven. Bij een CRM voor bedrijven is Zoho Books ook aangepast voor kleine bedrijven.

Plaats als eerste een reactie